Home Lifestyle Vanaf volgend jaar kan je met de nachttrein vanuit Brussel naar Praag...

Vanaf volgend jaar kan je met de nachttrein vanuit Brussel naar Praag reizen

Met tussenstops in Amsterdam, Berlijn en Dresden.

nachttrein Brussel-Praag
© veerasak piyawatanakul via Pexels

Met de trein naar Praag en Berlijn tjoeke tjoeke tuut tuut! Vanaf volgend jaar is het mogelijk, want een nieuwe nachttrein zal in de lente van 2022 Brussel via Amsterdam, Berlijn én Dresden met Praag verbinden.

Goed nieuws voor wie, eens we dat verdomde coronavirus de kop ingedrukt hebben, de wereld wil rondreizen, want vanaf volgend jaar zal het mogelijk zijn om vanuit Brussel met een nachttrein richting Praag te reizen. De Nederlandse start-up European Sleeper en RegioJet, een Tsjechische private spoor- en busmaatschappij, werken samen aan de nieuwe verbinding tussen Brussel en Praag met tussenstops in Amsterdam, Berlijn en Dresden.

April 2022

In een persbericht beloven de initiatiefnemers dat wanneer je ‘s avonds in Brussel opstapt, je de volgende ochtend in de Tsjechische parel ontwaakt. ‘De reis vat in de vooravond aan in Brussel en stopt in Amsterdam op de weg naar Berlijn, Dresden en Praag. Daar komt de trein ‘s ochtends aan op een praktisch tijdstip’, klinkt het. In de trein zal het mogelijk zijn om in een slaapcompartiment te overnachten of een gewoon zitje te boeken.

RegioJet en European Sleeper mikken op april 2022 om de trein effectief te lanceren. ‘Waarschijnlijk gaan we in april, in ieder geval in het voorjaar, beginnen. Eerst met drie treinen per week, maar het is de bedoeling om rond de zomer op te schalen naar een dagelijkse verbinding’, aldus Chris Engelsman van European Sleeper in het persbericht. Hoeveel een enkeltje richting Praag precies zal kosten is nog niet helemaal duidelijk, maar met hun nachttrein willen de twee partners alleszins ‘sterk concurreren met het vliegtuig’.

Staat Praag eigenlijk niet op je bucketlist? Sinds vorig jaar is het mogelijk om vanuit Brussel budgetproof met de nachttrein naar Oostenrijk te reizen en vanaf volgend jaar zal het hoogstwaarschijnlijk ook mogelijk zijn om met de slaaptrein tussen Brussel en Malmö in Zweden te reizen.

Lees ook: