Home Lifestyle Zweden lanceert hoogstwaarschijnlijk nachttrein tussen Malmö en Brussel

Zweden lanceert hoogstwaarschijnlijk nachttrein tussen Malmö en Brussel

De reis zou acht uur duren. 🚄

nachttrein malmö
© jack anstey & pontus ohlsson via unsplash

Wie voor zijn/haar volgende reisje een keertje het vliegtuig wil inruilen voor de trein, wordt in 2022 nog meer op zijn/haar wenken bediend. Zweden werkt immers aan een nachttrein tussen Malmö en Brussel.

Een originele én duurzame manier om op reis te gaan, is met de trein. Door het coronavirus heb je je reisplannen voor 2020 misschien in de schuif gestoken, maar dat wil niet zeggen dat je al niet mag dromen en/of plannen over en voor je tripje in de toekomst. Wil je graag naar het noorden trekken en spreekt Zweden tot de verbeelding, dan kan je Malmö hoogstwaarschijnlijk in 2022 van je bucketlist schrappen. Het land is immers volop bezig om een nachttrein te lanceren tussen deze prachtige stad en Brussel.

Nog even geduld

Zweden deed eerder dit jaar al een haalbaarheidsstudie en nu geeft de regering zijn goedkeuring voor een aanbesteding. Dat klinkt als muziek in onze wanderlust oren! Volgens Zweedse media zou de treinrit van Malmö naar Brussel acht uur duren. Aangezien het een nachttrein is, is dit de ideale tijdspanne voor een deugddoende schoonheidsslaap. Zo kom je volledig uitgerust op je bestemming aan en kan je vol energie de stad verkennen.

De verbinding zou volgens het Zweedse ministerie van Infrastructuur elke nacht uitgevoerd worden en dat ten laatste vanaf augustus 2022. We moeten dus nog heel even geduld uitoefenen. Verder is nog niet bekend hoe duur of goedkoop zo’n ticketje zal zijn. Als de tarieven in de dezelfde lijn liggen als die van de nachttrein van Brussel naar Wenen die eerder dit jaar werd gelanceerd, namelijk 29,95 euro voor een enkeltje met een zitplaats, dan kussen wij beide pollekes!

Nog meer toffe uitstapjes met de trein:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.