Home Lifestyle BUCKETLIST: deze trein brengt je 11 dagen lang naar de meest magische...

BUCKETLIST: deze trein brengt je 11 dagen lang naar de meest magische plekjes van Noorwegen

© Dary Tryfanava & Guillaume Briard via Unsplash

Heb je er altijd al van gedroomd om Noorwegen van je bucketlist te schrappen, maar ben je nog steeds op zoek naar de ideale manier om het sprookjesachtige land te doorkruisen? Spring dan aan boord van de Arctic Circle Express Train voor een onvergetelijke ervaring vanjewelste!

De trein neemt je elf dagen mee langs een adembenemende route die je laat kennismaken met de wondermooie berglandschappen, prachtige fjorden en feeërieke watervallen die het Scandinavische land zo speciaal maken. Tijdens de reis heb je niet alleen de mogelijkheid om de natuur van dichtbij te bewonderen, maar ook om de plaatselijke cultuur op te snuiven, lokale gerechtjes uit te proberen en te genieten van de wondermooie middernachtzon.

Åndalsnes en Romsdalseggen

Opstappen doe je in Oslo en naast treinticketjes krijg je ook tickets voor de verschillende ferry’s en bussen die je tijdens je reis kan nemen. Daarnaast krijg je ook een blitse huurauto die je tijdens dag 7, 8 en 9 van je reis mag gebruiken om een deel van het land op eigen houtje te ontdekken. Passagiers worden ook getrakteerd op een fjordcruise, toegang tot het Norwegian Mountaineering Centre, een avontuurlijke bergwandeling, een onvergetelijke kajaktocht én een RIB-tour, een ritje op een grote opblaasbare speedboot. En wat nog beter is? Je leert er weer heel eventjes helemaal offline te zijn!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je kan van juni tot en met augustus aan boord gaan van de Arctic Circle Express Train. Dan wordt het er zowel overdag als ‘s nachts nauwelijks donker en kan je ook ‘s avonds laat van het prachtige uitzicht genieten. In totaal zal je elf dagen lang kunnen genieten van het prachtige Noorwegen en de kans krijgen om de meest verborgen pareltjes te bewonderen. Wat er zoals op de planning staat tijdens je trip? Een daguitstap naar de prachtige stad Åndalsnes, een intensieve wandeling langs de Romsdalseggen en een bezoekje aan de Vega-archipel (UNESCO Werelderfgoed).

De organisatie richt zich vooral tot onafhankelijke reizigers die zin hebben in een stevige portie avontuur. Het is hun bedoeling om je Noorwegen op een unieke manier te laten ontdekken en je mee te nemen naar enkele geheime locaties die het land nog net dat tikkeltje mooier maken. Wat je daar zelf voor over moet hebben? Spierpijn, enkele slapeloze nachten en een hap uit je spaarrekening, want de elfdaagse reis met alles erop en eraan kost in totaal ongeveer – houd je vast – € 2250. Maar niets voor niets, natuurlijk. ?

Het volledige reisschema en meer informatie vind je op de website van Up Norway.

Meer avontuurlijke tripjes: