Home Lifestyle Deze reizen zijn ideaal om met de nachttrein te maken

Deze reizen zijn ideaal om met de nachttrein te maken

Hanoi
© Hoach Le Dinh via Unsplash

Na ongeveer 16 jaar afwezigheid is ie eindelijk terug in België: de nachttrein. Maar op andere plaatsen in de wereld, heeft dit vervoersmiddel altijd de wind in de zeilen gehad. Het is niet alleen veel ecologischer dan het vliegtuig, maar ook een pak leuker en origineler om mee te reizen.

In slaap vallen in het ene land, en wakker worden in een ander. Gewiegd worden door de treinsporen en het landschap buiten als het ware voorbij voelen komen… Een reis met een nachttrein is een echte ervaring die je minstens één keer in je leven gedaan moet hebben. Sinds kort kan je dus niet alleen met de Nightjet van Brussel naar Wenen treinen, ook in de rest van de wereld brengt de nachttrein je op magische bestemmingen.

Van Bangkok naar Chiang Mai, Thailand

Met een traject van ongeveer 15 uur verbindt deze lijn de hoofdstad van Thailand met het noorden van het land. Getest en goedgekeurd door redactrice Manon! Je bent wel vroeg wakker, maar daardoor kan je extra hard genieten van wat er buiten gebeurt. Je reist langs dorpjes, de mensen staan superdicht bij de rails (wat in het begin best eng is), maar de ervaring is het zeker waard.

© Andreas Brucker via Unsplash

Van Hanoi naar Ho Chi Minh-stad, Vietnam

Nachttrein van Hanoi naar Ho Chi Minh-stad

Deze spoorlijn van maar liefst 1.726 km verbindt de twee locaties van noord naar zuid van het land, langs de Zuid-Chinese Zee. De verbinding draagt de bijnaam ‘Reunification Express Train’, naar de wederindiensttreding van de trein na de Vietnamoorlog. Voorsteden, heuvels, rijstvelden… de landschappen zijn adembenemend en aangezien de reis ongeveer 35 uur duurt, is er genoeg tijd om te genieten wat voorbij raast.

© Hoach Le Dinh via Unsplash

Van Kapiri Mposhi, Zambia naar Dar es Salaam, Tanzania

Rivieren, kloven, een natuurreservaat… Wie aan boord van deze nachttrein stapt, gaat eigenlijk op een safari van 44 uur. Vanaf je coupé kan je perfect de fauna en flora observeren die de regio rijk is.

© Joel Herzog via Unsplash

Van Berlijn, Duitsland naar Malmö, Zweden

De Berlin Night Express is de enige directe treinverbinding van Duitsland naar Zweden en brengt je in minder dan 10 uur van Berlijn rechtstreeks naar Malmö. ‘De trein gaat voor een deel van de reis in zijn geheel aan boord van een veerboot en steekt zo de Oostzee over’, klinkt het op de website van Interrail.

© Claudio Schwarz Purzlbaum via Unsplash

Van Sydney naar Perth, Australië

Deze treinrit, die ‘The Indian Pacific’ wordt genoemd, is de laatste van de transcontinentale reizen die Australië van het ene eind naar het andere doorkruisen. Deze 65-uur durende tocht van 3 nachten neemt je mee langs onder andere Broken Hill, Adelaide, de Blue Mountains en de Nullarborvlakte.

© Dan Freeman via Unsplash

[td_smart_list_end]

Lees ook: