Home Lifestyle Film ZIEN: Raya is misschien wel de meest badass Disneyprinses ooit

ZIEN: Raya is misschien wel de meest badass Disneyprinses ooit

In 'Raya and the Last Dragon' gaat ze op zoek naar draak Sisu, die erg doet denken aan Mushu uit 'Mulan'.

Disney Raya
© Disney

Sinds Moana – bij ons Vaiana – in 2016, bracht Disney geen nieuwe prinses meer voort. Tot nu. ‘Raya and the Last Dragon’ verschijnt in maart en hoofdpersonage Raya is misschien wel de stoerste Disneychick tot nog toe. Ze is niet zomaar een prinses, maar een warrior princess.

‘Raya and the Last Dragon’ speelt zich af in het uitgevonden land Kumandra, dat gelegen zou zijn in Zuidoost-Azië. Vandaar dat de trailer je onmiddellijk ‘Mulan’-vibes geeft. Het déjà-vugevoel wordt enkel groter wanneer je Sisu ziet, de draak uit de titel naar wie Raya op zoek is. Sisu is eerder komisch dan angstaanjagend, net als Mushu indertijd. Sisu is echter een vrouwtje: de stem is ingesproken door de Amerikaanse rapper Akwafina, die je kan kennen van ‘Ocean’s 8’ en ‘Crazy Rich Asians’.

Vechtende prinses

Raya is een warrior princess die heel haar leven getraind heeft om bewaker van het drakenjuweel te worden. Wanneer de Druun, een bende sinistere monsters, 500 jaar nadat ze verslagen werden, terugkeren om de vrede in haar land te verstoren, moet Raya op zoek naar de allerlaatste draak die overblijft om hen te redden. Helaas is die draak Sisu, naar eigen zeggen ‘niet bepaald de beste draak’.

De film is van de studio die ook ‘Moana’ en ‘Frozen’ maakte. De stem van Raya is die van Kelly Marie Tran, vooral bekend als Rose Tico in ‘Star Wars: The Last Jedi’ en ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’. Andere stemmen die je kan herkennen zijn die van ‘Grey’s Anatomy’-actrice Sandra Oh en Ross Butler van ‘Riverdale’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de Verenigde Staten komt de film op 5 maart uit in bioscopen en betalend op Disney+. Het is nog niet duidelijk wanneer dat in België het geval zal zijn.

Lees ook: