Home Lifestyle Film Warner Bros. maakt prequel ‘Wonka’ van ‘Charlie and the Chocolate Factory’

Warner Bros. maakt prequel ‘Wonka’ van ‘Charlie and the Chocolate Factory’

De film zou gaan over de jonge jaren van de bizarre eigenaar van de chocoladefabriek.

wonka
© warner bros.

Warner Bros. brengt in 2023 ‘Wonka’ uit, een prequel van de gigantisch populaire film ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Deze prent zal focussen op de jonge jaren van Willy, de bizarre eigenaar van de snoepfabriek.

De allereerste ‘Willy Wonka & The Chocolate Factory’ gebaseerd op het prachtige boek van Roald Dahl dateert al uit 1971. De versie uit 2005 ‘Charlie and the Chocolate Factory’ van Tim Burton zal bij meer mensen wel een belletje doen rinkelen. Johnny Depp kroop toen in de huid van Willy, de vreemde eigenaar van een gigantisch grote snoepfabriek waar wij als kind van droomden om ooit eens in verloren te lopen. Warner Bros. maakte bekend dat het een vervolg zal maken op deze kaskraker, al zal het eerder om een prequel gaan, want ‘Wonka’ gaat over de jeugdjaren van Willy Wonka.

Mogelijke cast

De film ligt al enige jaren op tafel, maar zou in maart 2023 eindelijk in de bioscoop uitkomen. Simon Rich schreef het script. David Heyman, die onder meer ‘Fantastic Beasts’ en de ‘Harry Potter’-films op zijn cv heeft staan, is de producer van dienst en Paul King is de regisseur. De makers zouden in september willen beginnen met de opnames, als het coronavirus natuurlijk tegen die tijd wat gaan liggen is.

Over de mogelijke cast doen nu al geruchten de ronde. Zo zou volgens bepaalde bronnen gedacht worden aan Tom Holland, bekend van de ‘Avengers’-films, of Timothée Chalamet, bekend van ‘Call Me by Your Name’ als de jonge Willy Wonka. Wij kunnen ons wel vinden in gelijk wie van die twee topacteurs! In ‘Charlie and the Chocolate Factory’ zagen we hoe Willy’s papa als tandarts een enorme aversie voor snoep had en dus ook gekant was tegen de plannen van zijn zoon om een snoepjesfabriek te openen. We zijn benieuwd of dit verhaal verder zal uitgespit worden in ‘Wonka’.

Lees ook: