Home Lifestyle Film Netflix maakt cast voor remake van ‘Matilda’ bekend

Netflix maakt cast voor remake van ‘Matilda’ bekend

Onder anderen Emma Thompson en Lashana Lynch zullen voor nostalgische vibes zorgen.

Matilda
© getty

Netflix maakte eerder al bekend dat het een remake maakt van ‘Matilda’. De streamingdienst verklapt nu welke sterren een hoofdrol op zich nemen in deze verfilming.

Het prachtige verhaal ‘Matilda‘ van Roald Dahl werd natuurlijk al eerder verfilmd, maar Netflix waagt zich er ook aan. Het baseert zich daarbij niet op het oorspronkelijke boek, maar op de musical ‘Matilda The Musical’ die al vele prijzen won. De regisseur van de musical, Matthew Warchus, zal dan ook meehelpen met de regie. De verhaallijn van het boek en de musical zijn hetzelfde: een jonge boekenwurm kan het niet vinden met haar ouders en met de schooldirectie. Netflix maakt nu enkele grote namen bekend die onderdeel uitmaken van de cast van de remake.

Boze tiran

In mei vorig jaar ging het gerucht de ronde dat Ralph Fiennes, die we allemaal kennen als Voldemort in de ‘Harry Potter’-films, de rol van de verschrikkelijke Miss Trunchbull op zich zou nemen. Een makkie voor de acteur, die na de heer van het duister, opnieuw in de huid zou kruipen van een boze tiran. Maar die informatie blijkt niet te kloppen. Netflix maakte namelijk officieel bekend dat Emma Thompson (61) de rol van de slechterik op zich zal nemen. Emma kan je kennen uit onder andere ‘Love Actually’ waar ze Karen vertolkte. Ze speelde daarnaast nog in tal van andere films mee waaronder ‘Bridget Jones’s Baby’ en ‘Beauty and the Beast’ waar ze het stemmetje insprak van Mrs. Potts.

Netflix bevestigde daarnaast dat Lashana Lynch (33) Miss Honey zal spelen. De actrice is bekend van ‘Captain Marvel’ en speelt aan de zijde van James Bond in de nieuwste Bond-film ‘No Time to Die’. Last but not least zal de jonge, nog relatief onbekende actrice Alisha Weir (11) de pientere Matilda neerzetten op het kleine schermpje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wanneer de remake precies op Netflix zal verschijnen, is helaas nog niet bekend. Wij zijn alleszins helemaal klaar voor een flinke portie nostalgie die ons onmiddellijk terug naar onze kindertijd katapulteert.

Lees ook: