Home Lifestyle Film ‘Dirty Dancing’ krijgt een sequel mét Jennifer ‘Baby’ Grey

‘Dirty Dancing’ krijgt een sequel mét Jennifer ‘Baby’ Grey

Pure nostalgie!

dirty dancing
© Vestron Pictures

Ben jij een grote fan van dansfilms en al zeker van klassiekers zoals ‘Dirty Dancing’? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want deze legendarische film uit 1987 krijgt officieel een sequel. En dat is nog lang niet alles, want niemand minder dan Jennifer Grey (60) aka Frances ‘Baby’ Houseman maakt opnieuw haar opwachting.

Eind vorige maand kondigden we nog aan dat ‘Grease’ een vervolg krijgt en vandaag hebben we nog meer goed nieuws voor liefhebbers van dansfilms. ‘Dirty Dancing’, dé klassieker uit 1987, krijgt namelijk een sequel. En het wordt nog beter, want Jennifer Grey, de actrice die de rol van Frances Houseman aka Baby speelde, doet opnieuw mee in de film. Pure nostalgie!

Nostalgie en romantiek

Het nieuws dat Jennifer Grey opnieuw meespeelt in de film werd al officieel bevestigd, maar in welke mate ze te zien zal zijn en wat de verhaallijn precies is, is nog niet geweten. Al verklapte Jon Feltheimer, chief executive bij Lions Gate Entertainment wel dat het vervolg erg hard zal lijken op de originele film. ‘Het vervolg heeft hetzelfde romantische en nostalgische gevoel waar de fans zo op aan het wachten zijn en waar ook het succes van de eerste film op gebaseerd is’, aldus Feltheimer.

Verder zal Jennifer Grey niet alleen meespelen in de film, ze neemt namelijk ook een deel van de productie voor haar rekening. Jonathan Levine, de regisseur van onder meer ‘Warm Bodies’, zal verantwoordelijk zijn voor de regie van de sequel.

De originele film was alvast wereldwijd een gigantisch succes. In totaal heeft het project zo’n vijf miljoen dollar gekost, maar de uiteindelijke winst lag met zijn 220 miljoen (!) een stuk hoger. Het is bovendien niet de eerste keer dat ‘Dirty Dancing’ een vervolg krijgt. In 2004 was er al ‘Havana Nights’ met Diego Luna en Romola Garai en in 2017 was er nog een remake op televisie met Nicole Scherzinger.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.