Home Lifestyle Film NOSTALGIE: ‘Grease’ krijgt na al die jaren opnieuw een vervolg

NOSTALGIE: ‘Grease’ krijgt na al die jaren opnieuw een vervolg

‘All the Bright Places’-regisseur Brett Haley mag alvast de regie voor zijn rekening nemen.

grease
© Paramount Pictures

Ben jij een grote fan van de klassieker ‘Grease’? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want de film krijgt opnieuw een vervolg. Paramount Studios bevestigde het nieuws alvast zelf en ze gaven meteen ook de titel van het komende project vrij namelijk ‘Summer Lovin’’.

De originele film dateert al van 1978 en draait volledig rond Danny (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton-John). De twee hebben een romance gedurende de zomermaanden, maar wanneer ze terug naar school moeten, komen ze elkaar opnieuw tegen. Ondanks hun verschillen en de kritiek van hun vrienden proberen Danny en Sandy om hun relatie toch te doen slagen. Daarnaast verscheen er in 1982 de film ‘Grease 2‘ met onder andere Michelle Pfeiffer in de hoofdrol.

Prequel

De vervolgfilm komt er nu in de vorm van een prequel en kreeg alvast de toepasselijke titel ‘Summer Lovin’’. In de film keren we namelijk terug naar de zomer waar Danny en Sandy elkaar leerden kennen op het strand en komen we te weten wat er daar allemaal precies gebeurd is.

Verder maakte Paramount ook bekend dat Brett Haley de film zal regisseren. De regisseur werkte in het verleden al mee aan onder andere ‘All the Bright Places’, maar het vervolg op ‘Grease’ is zijn eerste grote project. Bij het productiebedrijf hebben ze trouwens nog grootse plannen, want als de prequel het goed doet, komen er eventueel nog meer films. Yes, please!

Het script van de film is dan weer geschreven door Leah McKendrick, maar verdere details zijn voorlopig nog schaars. Zo is er momenteel nog niets geweten over de mogelijke releasedatum en wie deel zal uitmaken van de cast.

Lees ook: