Home Lifestyle ‘De Mol’-kandidaten moeten vechten voor hun plek, vervangers staan al klaar

‘De Mol’-kandidaten moeten vechten voor hun plek, vervangers staan al klaar

'De Mol' is terug op zondag 21 maart!

De Mol
© Play4

Om 16u zou Gilles De Coster groot nieuws over ‘De Mol’ meedelen op Facebook, zo wisten de Molloten die woensdag de code konden kraken. De presentator deed een spannende twist (min of meer) uit de doeken en de startdatum van het nieuwe seizoen werd eindelijk prijsgegeven.

De video die om 16u werd afgespeeld op de Facebook-pagina van ‘De Mol’ toont Gilles De Coster voor een rij van tien onherkenbare figuren. De tien geselecteerde gelukzakken, vermoedelijk. Zij kregen groen licht, vertelt Gilles. Maar blijkbaar kregen ook tien gelukzakken die zich inschreven voor ‘De Mol’ oranje licht. Zij maken kans om de plek van iemand van de eerste geselecteerden in te nemen in het spel. Of ze die kans enkel aan het begin van het spel krijgen of meerdere keren, is nog niet duidelijk. Op het einde van de video verschijnt de startdatum van het nieuwe seizoen: 21 maart. Ook dit jaar is ‘De Mol’ dus op zondag te zien.

Code gekraakt

De makers van ‘De Mol’ geven hun nieuwtjes niet zomaar weg dit jaar. Eerder deze week verscheen er een video met een oranje eliminatiescherm als hint op Instagram. Woensdag werd er dan weer een raadseltje op de fans losgelaten. Zij die de code in het oranje ‘De Mol’-logo konden vinden, zouden meer informatie krijgen. De oplossing bleek simpelweg de kleurcode van het oranje te zijn, f3a935, maar je moet er maar op komen.

Molloten die de code ingaven op de site van Play4, kregen achteraf een telefoontje van niemand minder dan Gilles De Coster. Hij zei het volgende: ‘Dag Mollenjager, fijn dat je belt. Dat betekent dat je even enthousiast bent als ik voor de start van het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ binnenkort. En die start, daar is iets mee. Laat ons zeggen dat het totaal iets anders is geworden dan de kandidaten hadden verwacht. Meer ga ik er voorlopig nog niet over zeggen, maar ik beloof: het wordt de moeite.’ Verder liet hij weten dat er om 16u vandaag meer info zou verschijnen. Dat is nu gebeurd. En zo geeft Gilles De Coster ons wat de politiek al maandenlang niet kan geven: perspectief! Aftellen naar 21 maart dan maar!

Lees ook: