Home Lifestyle ‘Blind Gekocht’: dit zijn de eerste 4 gezinnen die blindelings een huis...

‘Blind Gekocht’: dit zijn de eerste 4 gezinnen die blindelings een huis kopen

Linda en haar zoontje verloren hun vorige woning bij de grote gasexplosie op de Paardenmarkt in Antwerpen.

blind gekocht
© Play4

Op woensdag 14 april gaat het derde seizoen van ‘Blind Gekocht’ van start op Play4. Kobe Ilsen vergezelt acht gezinnen op het meest zenuwslopende avontuur van hun leven: ze kopen een huis dat ze niet zagen. Dit zijn de eerste vier families die de stap wagen.

De voorbije seizoenen kregen experten Béa Vandendael en Bart Appeltans alleen koppels en één keer een alleenstaande mama met iets beperkter budget voorgeschoteld. Maar in het derde seizoen wacht hen een extra moeilijke opdracht. Twee gezinswoningen op één perceel binnen een straal van 25 km rond Gent en met een budget van 700.000 euro: we krijgen het al warm in hun plaats…

Kristine (61), Yanna (30), Lara (27), Lizi (34), Desmond (33)

Mama Kristine (niet op de foto) heeft drie dochters: Yana, Lara en Lizi. Lizi werd geboren met het syndroom van Down en woont nog thuis, net als Lara. Yanna zou met haar man en twee kinderen dicht bij haar moeder en zus willen wonen, om de verzorging te vergemakkelijken. Kristine is doof, waardoor ze af en toe hulp kan gebruiken. Daarom zoekt de familie twee gezinswoningen op één perceel. Hun gecombineerd budget is 700.000 euro.

Ann-Sophie (25) en Maxim (31)

De West-Vlaamse Ann-Sophie en Antwerpse Maxim moeten elkaar écht graag zien. Ze leven namelijk al enkele jaren samen in een studio van 42 (!) m2. Geen wonder dat ze wat meer ruimte willen. Alleen hebben ze na twee jaar zoeken nog niks gevonden en durven ze met hun vier linkerhanden niet aan renovatiewerken beginnen. Ze hopen dat Bart en Béa iets kunnen met hun budget van 315.000 euro.

Thomas (29) en Sofie (34)

Thomas en Sofie wonen in Mechelen, maar willen de drukte van de stad verlaten en naar de rust van Sint-Truiden te trekken, dicht bij Sofies familie. Ze zoeken een hoeve met genoeg ruimte om hun creatieve hobby’s uit te voeren. Thomas is muzikant: hij zingt en speelt basgitaar bij de metalgroep Psychonaut, die vorig jaar nog hoogste Belgische nieuwkomer was in de Zwaarste Lijst van Studio Brussel. Dit jaar presenteert hij die lijst zelfs. Sofie en Thomas hadden hun perfecte hoeve al gevonden, maar ze lieten ze van tussen hun vingers glippen door hun eeuwige getwijfel. Dat zou Béa Vandendael gelukkig nooit overkomen. Ze krijgt een budget van 380.000 euro dat ze zal moeten delen met haar bestie Bart.

Linda (46) en zoontje Daan (6)

Linda is een alleenstaande mama uit Antwerpen. Ze is leraar klassiek ballet. Haar zesjarig zoontje Daan volgt in haar sierlijke voetstappen, want hij begint binnenkort aan de Koninklijke Balletschool. Linda en Daan woonden op de Paardenmarkt, totdat de grote gasexplosie in 2018 hun appartement verwoestte. Na drie jaar in een huurwoning zijn ze klaar voor de verhuis naar hun eigen stekje. Mama Linda kan een mooi budget van 400.000 euro neerleggen voor hun droomwoning.

De andere vier families worden later voorgesteld.

Woensdag hoogdag

Woensdag was de voorbije twee seizoenen ‘Blind Gekocht’-dag en dat blijft zo. Alleen gaat het programma daarmee de rechtstreekse concurrentie aan met Dina Tersago, die afscheid nam van ‘Blind Gekocht’ om ‘Huis Gemaakt’ te presenteren op VTM. In haar nieuw programma renoveren momenteel nog zes koppels drie huizen. Eén van de duo’s zal op het einde – ergens in mei – een afgewerkt huis winnen. Het programma is te zien op woensdag om 20u40 op VTM, ‘Blind Gekocht’ om 20u35 op Play4. Gelukkig is dat anno 2021 geen al te groot probleem. Liefhebbers van het betere immo- en renovatiewerk kunnen gemiste afleveringen gewoon online inhalen.

Lees ook: