Home celebs Dina Tersago: ‘Afscheid nemen van “Blind Gekocht” was niet leuk, maar ik...

Dina Tersago: ‘Afscheid nemen van “Blind Gekocht” was niet leuk, maar ik heb er iets moois voor in de plaats gekregen’

Dina presenteert nu 'Huis Gemaakt' op VTM, waar ze de steun en toeverlaat is van renoverende koppels.

Dina Tersago (42) maakte de overstap van het ene verbouwprogramma naar het andere. Het format van ‘Huis Gemaakt’ op VTM is echter het totaal tegenovergestelde van dat van ‘Blind Gekocht’ op Play4. ‘In “Blind Gekocht” zeiden we: geef ons je geld en wij doen alles. Hier zeggen we eigenlijk: hier heb je een huis en geld en doe alles zelf maar’, legt Dina uit.

Woensdag kon je in de eerste aflevering van ‘Huis Gemaakt’ op VTM al zes van de negen deelnemende koppels leren kennen die hopen een huis te winnen. De duo’s zijn verdeeld over drie panden die smeken om gerenoveerd te worden: een in Kortrijk, eentje in een Laakdal en een in Lokeren. Nadat de koppels hun huis zagen, krijgen ze de opdracht om een maquette te ontwerpen. Aan de hand daarvan valt bij elk huis een duo af. De twee die overblijven beginnen aan de verbouwing van hun pand, maar er is een plottwist: aan het einde wordt slechts één van de drie huizen gewonnen. De verliezende verbouwers blijven met lege – en kapot gewerkte – handen achter.

‘Je zou inderdaad kunnen zeggen dat de verliezers met lege handen naar huis gaan, maar ze hebben wel massa’s ervaring opgedaan’, nuanceert presentatrice en hobby-verbouwer Dina Tersago. ‘Het zal zeker pijnlijk zijn, want ze hebben dat huis helemaal in orde gezet naar hun smaak. Het is hun droomhuis. Maar we hopen dat ze er veel uit leren en die ervaring gebruiken in de toekomst. Het is een beetje als spelen op de lotto. Je weet op voorhand dat je de jackpot kan winnen, maar ook dat de kans bestaat dat je niks hebt.’

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!