Home Lifestyle ‘Dertigers’ is bijna terug: zo eindigde het tweede seizoen

‘Dertigers’ is bijna terug: zo eindigde het tweede seizoen

Meer dan een jaar geleden eindigde 'Dertigers' met enkele cliffhangers.

dertigers
© één

Op maandag 5 april start het derde seizoen van ‘Dertigers’ op Eén. Eindelijk, want fans van de serie hebben heel lang op nieuwe afleveringen moeten wachten. Zo lang dat ze vermoedelijk al vergeten zijn hoe het tweede seizoen midden februari 2020 – jawel, nog vóór corona – ook weer eindigde.

De vorige twee seizoenen van ‘Dertigers’ startten in het allerbegin van het jaar, maar in 2021 mocht het natuurlijk niet baten. Door de eerste lockdown liepen de opnames vertraging op, waardoor we onze Antwerpse vrienden pas binnen een dikke tien dagen terugzien. Al neemt dat niet weg dat het een leuk weerzien wordt. Nu ja, leuk. Dramatisch is waarschijnlijk een beter woord, als we terugdenken aan de verhaallijnen van het vorige seizoen. We overlopen ze even.

Bart en Tinne

De verhaallijn van Tinne en Bart is en blijft spannend. In het eerste seizoen bedroog Bart zijn vrouw met z’n Nederlandse collega Anke, maar verzweeg zijn slippertje. Na een half jaar relatietherapie en even lang liegen tegen Tinne, vertelt hij het eindelijk aan Elias, die het nieuwtje doorvertelt tegen zijn vriend Alex. In een dronken bui flapt die het eruit tegen Tinne, die intussen een flinke crush heeft ontwikkeld voor collega Steven. Gevolg: Tinne duikt in bed met Steven, einde verhaal voor Bart. Of toch niet? Tinne blijkt zwanger te zijn.

Spoilers?  Eén ding is duidelijk: the drama is gonna be real. Tinne durft niet aan Bart vertellen dat ze zwanger is, maar ze zal het toch ooit moeten doen. We durven voorspellen dat hij geen gat in de lucht zal springen. Dan rest er nog de vraag wie de vader is. Bovendien zorgt de zwangerschap voor spanningen in de groep. Alex en Elias beginnen na te denken over hun eigen kinderwens. Tinne krijgt een kindje zonder dat ze ‘t echt wil, terwijl het voor hen zo moeilijk is.

Saartje en Pieter

Nog zo’n cliffhanger is het verhaal van Saartje en Pieter. Die laatste lag in het tweede seizoen flink overhoop met zijn ex An, de mama van zijn zoon, nadat een kaars die Saar had aangestoken brand veroorzaakte in zijn huis terwijl Lucas er lag te slapen. An vertrouwde Pieter en vooral Saartje niet meer en stapte naar de rechtbank voor een nieuwe regeling. Op het einde van het seizoen zagen we hoe Saar, die een tijdje stage liep bij een fotograaf in Londen, tegen Pieter vertelt dat ze voor een langere tijd naar Londen gaat en dat ze beter uit elkaar gaan. Op de trein blijkt dat Saar een afspraak maakte met An: als ze uit Pieters leven verdwijnt, dan raakt hij zijn zoon niet kwijt.

Spoilers? Eén geeft al weg dat Saartje terugkeert naar Antwerpen. De job waarvoor ze zogezegd naar Londen trok, bestaat natuurlijk niet. En in de Britse hoofdstad zit niemand op de zoveelste fotografe te wachten. Wanneer ze terug bij haar vrienden is, stoot Saartje echter op veel onbegrip. Ze heeft tegen niemand de ware reden van haar vertrek verteld. En ze is dat ook allesbehalve van plan…

© Eén

Alex en Elias

Het tweede seizoen was geen hoogvlieger voor Alex en Elias. De twee maakten véél ruzie, ondanks hun verloving. Alex wilde zijn vader niet uitnodigen voor het trouwfeest, maar dat was niet naar de zin van z’n vriend. Die stuurde aan op een verzoening door stiekem naar het huis van Alex’ papa te gaan om met hem te praten. Alex werd boos, de relatie hing een tijdje aan een zijden draadje, maar uiteindelijk kwam het zelfs goed tussen Alex en zijn pa. Niet veel later stierf de man aan pancreaskanker.

Spoilers? Alex en Elias gaan trouwen! En ze denken zelfs al verder. De zwangerschap van Tinne doet hun nadenken over een kindje. Helaas is dat voor een homokoppel allesbehalve simpel. Kiezen ze voor adoptie, een draagmoeder, of blijven ze toch gewoon met hun tweetjes?

© Eén

Nora en buurman

Aan het begin van seizoen twee was Nora net een half jaar mama van Ina, en begon ze na te denken over haar liefdesleven. Vooral dan omdat ex Jeroen haar vertelde dat hij iemand ontmoet had. Ze vroeg collega Steven – die uiteindelijk in bed belandde met Tinne – op date, maar die wees haar vriendelijk af. Uiteindelijk viel Nora voor de charmes van een oudere man: buurman Hans. Helaas was ze tegen dan ook goed bevriend geraakt met diens dochter Claire. Awkward.

Spoilers? Voor Nora lijkt het allemaal goed te gaan in het derde seizoen. Ze is dolverliefd op Hans en het contact met haar plusdochter Claire loopt perfect. Alleen lopen hun toekomstplannen nogal uit elkaar. Nora zag zichzelf altijd als mama van drie, terwijl Hans zich iets te oud voelt voor nog meer kinderen…

© Eén

‘Dertigers’ zie je vanaf 5 april elke maandag tot en met donderdag om 21.25 uur op Eén. Het derde seizoen is bovendien meteen volledig te bekijken via VRT NU.

Lees ook: