Home Lifestyle Film 9 televisie- en streamtips voor tijdens deze eerste lenteweek

9 televisie- en streamtips voor tijdens deze eerste lenteweek

Het nieuwe seizoen van 'Grey's Anatomy', een milieudocumentaire of toch een romantische film: wat kies jij?

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.

De wonderjaren

In ‘De wonderjaren’ zoeken Siska Schoeters en Dieter Coppens samen met experts een antwoord op de vele vragen die bij ouders leven. Van ‘Hoe krijg je slechte eters toch aan de groenten?’ tot ‘Wat moet je doen als je kinderen vaak ruzie maken?’.

Woensdag om 20u35 op Eén.

© Eén

Niet schieten

Deze dramafilm uit 2018 vertelt het waargebeurde verhaal van de aanslag door de Bende van Nijvel op een Aalsterse Delhaize-supermarkt in 1985. Daarbij werden de ouders en zus van de toen 9-jarige David Van de Steen vermoord. David werkte voor de film nauw samen met regisseur Stijn Coninx en de cast om zijn verhaal zo juist mogelijk verteld te krijgen. Jan Decleir is meesterlijk als de grootvader van David.

Vanaf woensdag op Streamz.

© Eyeworks

Seaspiracy

Filmmaker en oceaanliefhebber Ali Tabrizi begint deze duistere documentaire als een onderzoek naar de schade die de mens toebrengt aan het maritieme leven. Snel komt hij in een sinister wereldje terecht waar de gigantische, schadelijke gevolgen van de visindustrie kost wat kost onder de radar moeten gehouden worden.

Vanaf woensdag op Netflix.

Check de trailer. 

© Netflix

Grey’s Anatomy – seizoen 17

Een beetje ‘Grey’s Anatomy’-fan weet het natuurlijk allang: seizoen 17 begint met een verrassing van formaat. De nieuwe afleveringen lopen al sinds eind vorig jaar in de Verenigde Staten. Wie zich kon bedwingen en zelfs geen enkele spoiler las, kan zich vanaf donderdag laten verrassen op Play5.

Donderdag om 20u35 op Play5.

© ABC

Privacy & ik

In deze tweedelige documentaire onderzoekt VRT-journalist Tim Verheyden in welke mate onze privacy vandaag onder druk staat. Door de coronacrisis lijken we voor de zoveelste keer een deel van onze privacy op te geven in naam van ‘het algemeen belang’. Minder privacy voor meer veiligheid. Minder privacy voor wat meer gezondheid. Maar verloopt die ruil wel correct?

Donderdag om 21u20 op Canvas.

© Canvas

Caught by a Wave

Deze Italiaanse romantische film doet je verlangen naar zomer, op reis gaan en vakantieliefde. Sara en Lorenzo leren elkaar kennen op een zeilkamp in Sicilië en worden verliefd. Wanneer ze haar ziekte niet langer geheim kan houden, besluiten ze samen nog meer uit het leven te halen.

Vanaf donderdag op Netflix.

Check de trailer. 

© Netflix

A Week Away

Fans van ‘High School Musical’ en ‘Camp Rock’, deze is voor jullie. In ‘A Week Away’ wordt er gezongen en gedanst, én is er sprake van een mooie maar melige jeugdliefde. De film gaat over een jonge kerel die serieus in de problemen geraakt en van de rechter mag kiezen: een week in de jeugdgevangenis of een week op een christelijk zomerkamp. Hij kiest het tweede.

Vanaf vrijdag op Netflix.

Check de trailer. 

© Netflix

Filthy Rich

In de ‘Sex and the City’-reboot krijgen we Kim Cattrall niet te zien, maar wel in de FOX-serie ‘Filthy Rich’ die deze week op Disney+ verschijnt. Cattrall speelt Margaret Monreaux, een steenrijke southern belle wiens echtgenoot onverwachts komt te overlijden in een vliegtuigcrash. Na zijn dood verschijnen plots drie extra erfgenamen die allemaal zijn tv-imperium hopen binnen te rijven. Dat is buiten Margaret gerekend.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© FOX

Inside Pixar – nieuwe afleveringen

Eind vorig jaar verscheen er een eerste lading ‘Inside Pixar’-afleveringen. De docuserie geeft een blik achter de schermen van de magische wereld van Pixar. Vanaf vrijdag worden er nieuwe episodes toegevoegd.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney+

Meer kijktips: