Home Lifestyle HET IS OFFICIEEL: opnames van ‘Sex and the City’-revival starten in de...

HET IS OFFICIEEL: opnames van ‘Sex and the City’-revival starten in de lente

Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon deelden de aankondiging op Instagram. Kim Cattrall doet niet mee.

Er is lang over gespeculeerd en gediscussieerd, maar nu is het eindelijk officieel. Er komt een ‘Sex and the City’-revival onder de titel ‘And Just Like That’. Dat kondigden Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon aan op Instagram. Kim ‘Samantha’ Cattrall doet niet mee.

Zondagavond deelden drie van de vier hoofdrolspeelsters van de iconische reeks ‘Sex and the City’ hetzelfde filmpje op Instagram. Daarin krijgen we beelden te zien van New York, de stad waar Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha wonen en die in de reeks als een soort vijfde vriendin van de groep fungeerde. Tussendoor verschijnt de titel die de revival kreeg: ‘And Just Like That’. Fans van de reeks herkennen de zin als een van de dingen die Carrie als voice-over geregeld zegt in de afleveringen, net als ‘I couldn’t help but wonder’.

Onder haar Instagrampost schrijft SJP het volgende: ‘I couldn’t help but wonder…where are they now?’. De reboot zal tonen wat er geworden is van Carrie, Miranda en Charlotte jaren na de laatste film, die ondertussen meer dan tien jaar geleden verscheen. De opnames zouden gepland staan voor de late lente.

Geen Samantha?

De grote afwezige in de nieuwe afleveringen zal Kim Cattrall (64) zijn. Zij speelde jarenlang de rol van Samantha Jones, maar zag het niet zitten om die nogmaals op te nemen. Eerder werd het idee voor een derde ‘Sex and the City’-film al in de vuilbak gegooid omdat Cattrall niet wilde meedoen. Toen zij kritiek kreeg op die keuze, verweet ze onder meer Sarah Jessica Parker dat zij medeverantwoordelijk is voor die reactie van de fans, en dat ze vriendelijker had mogen zijn. De geruchten dat de twee geen vriendinnen zijn, doen al langer de ronde.

De vraag is nu of Samantha gewoon doodgezwegen zal worden in de reboot, of er een verklaring gegeven wordt voor haar afwezigheid óf er een andere actrice gevonden zal worden voor de rol. Voorlopig lijkt het erop dat enkel Parker, Davis en Nixon meedoen. Zowel Cynthia ‘Miranda’ Nixon als Kim Cattrall hadden het in interviews wel al over mogelijke vervangsters. De twee zijn het erover eens dat het mooi zou zijn als een bruine of zwarte actrice de rol van Samantha zou overnemen, zodat de cast diverser wordt.

In België

De ‘Sex and The City’-revival zal in de Verenigde Staten op HBO Max verschijnen, de streamingdienst van HBO. Op dit moment is die nog niet beschikbaar in ons land, maar dat zou een kwestie van tijd zijn. De CEO van HBO gaf in december nog aan dat er plannen zijn om de dienst te lanceren in Europa. Op dit moment zijn alle HBO-titels bij ons beschikbaar op Streamz. Als HBO Max tegen de release van de reboot nog niet uitgerold is in ons land, verschijnt de reeks vermoedelijk daar.

Lees ook: