Home Lifestyle ‘De Container Cup’ krijgt een tweede seizoen én de opnames zijn al...

‘De Container Cup’ krijgt een tweede seizoen én de opnames zijn al gestart

Ons favoriete presentatorsduo, Pedro Elias en Wesley Sonck, is terug!

De Container Cup tweede seizoen
© VIER

Ons favoriete presentatorsduo – samen met Gert Verhulst en James Cooke natuurlijk – Pedro Elias en Wesley Sonck is terug! ‘De Container Cup’ krijgt namelijk een tweede seizoen! En er is nog meer goed nieuws, want de opnames van de nieuwe afleveringen zijn deze week al gestart.

Het concept van ‘De Container Cup’ blijft ook in dit tweede seizoen hetzelfde: Belgische topatleten en een aantal moedige bekende Vlamingen geven het beste van zichzelf in een unieke én loodzware zevenkamp in een ijzeren ‘doos’ van 12 op 2,2 meter. Ze moeten eerst anderhalve kilometer lopen, dan zoveel mogelijk monkey bars grijpen, zo ver mogelijk hun balletje slaan bij het golfen, een kilometer roeien, vijf poortjes neerschieten, zoveel mogelijk kilo in de lucht steken bij de bench press en tot slot nog eens alles geven bij een fietstocht van drie kilometer. Wie over dit hele parcours de beste tijd neerzet, kroont zich tot queen en king van de container.

Container afbreken en schouder uit de kom

Dit alles wordt opnieuw op een professionele, en vooral grappige manier aan elkaar gepraat door presentatoren Pedro Elias en Wesley Sonck. De chemie en hilarische plaagstootjes tussen de twee heren deden ons tijdens het eerste seizoen meermaals in een deuk liggen van het lachen. Tijdens de eerste coronagolf was ‘De Container Cup’ een groot succes, en zelfs wie niet van sport houdt, stemde zijn/haar/hun televisie elke weekavond steevast af op VIER. Vooral de prestaties van judoka Dirk Van Tichelt, die bijna de container afbrak, en van Erik Van Looy, die zijn schouder uit de kom trok, staan nog in ons geheugen gegrift. ‘Ik werkte al aan veel programma’s mee, maar ik kreeg nog nooit zoveel positieve reacties als op “De Container Cup”‘, aldus Pedro in Flair.

De container stond voor de nieuwe afleveringen onlangs al in het Koning Boudewijnstadion en momenteel staat het ding aan de Muur van Geraardsbergen. Wie zichzelf in dit tweede seizoen tot het uiterste zal drijven, is voorlopig nog niet bekend. Het is wel zeker dat we het nieuwe seizoen in 2021 op ons kleine schermpje mogen verwachten. VIER zal later de exacte startdatum en de deelnemers bekendmaken die in de voetsporen zullen proberen te treden van veldrijder Mathieu van der Poel en sprintster Hanne Claes die in het vorig seizoen oppermachtig waren bij respectievelijk de mannen en vrouwen.

Lees ook: