Home Lifestyle 15 nieuwe programma’s die je deze week gezien wil hebben

15 nieuwe programma’s die je deze week gezien wil hebben

Het jaar begint met heel veel nieuw kijkvoer.

nieuwe programma's
© VRT/VIER/CBC

Nieuw jaar, nieuwe programma’s. Met deze nieuwe (web)reeksen, seizoenen en shows kan je je in de eerste week van 2021 onmogelijk vervelen.

Het leven.doc

We beginnen met een webreeks die al zo’n tien dagen op VRT NU staat, maar toch nog het vermelden waard is. Thomas Huyghe stelt in ‘Het leven.doc’ een handleiding voor het leven samen. Hij doet dat met behulp van zijn vaste sidekick Katrin Lohmann, de actrice die je kan kennen als Fonda uit ‘Callboys’. Zij is niet toevallig psychotherapeute van opleiding. Daarnaast nodigt Huyghe in elke aflevering vier bekende koppen uit, zoals Bockie De Repper, Margriet Hermans, Serine Ayari en Rik Verheye. Zij bespreken telkens drie levensthema’s, wat leidt tot soms bizarre maar steeds boeiende conversaties.

Nu op VRT NU. 

© VRT

Cheyenne & Lola

Cheyenne & Lola’ is het nieuwjaarscadeautje van streamingdienst Streamz. De Eén-reeks met Veerle Baetens in de hoofdrol zal later op tv getoond worden, maar is er nu al in preview te zien. Baetens speelt Cheyenne, een vrouw die net uit de gevangenis komt en ervan droomt haar huidige bestaan te ontvluchten. Wanneer ze toevallig ziet hoe Lola, een Parisienne gespeeld door de Canadese Charlotte Le Bon, de vrouw van haar minnaar vermoordt, wordt ze meegesleurd in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad. Alle acht afleveringen van deze moderne ‘Thelma & Louise’ staan sinds 1 januari online.

Nu op Streamz. 

© Toon Aerts (Streamz)

Bathroom Stories

Net als ‘Het leven.doc’ is ‘Bathroom Stories’ een nieuwe webreeks die volledig op VRT NU te bekijken is. Flo en Isa zijn twee jonge vrouwen die in hun badkamer praten over alles wat hen bezighoudt, zonder taboes. De verbloemende filter die gewoonlijk over fictiereeksen hangt, en dan vooral over vrouwelijke personages, is er niet. Flo en Isa, gespeeld door Anne-Laure Vandeputte (‘Grenslanders’, ‘De Bende van Jan de Lichte’) en nieuwkomer Axelle Verkempinck, worden realistisch en heel herkenbaar geportretteerd. De reeks werd gemaakt door Sputnik Media, verantwoordelijk voor ‘wtFOCK’. Ze bestaat uit vijftien afleveringen van telkens 10 à 15 minuten.

Nu op VRT NU. 

© VRT

Over de oceaan

In de eerste aflevering van ‘Over de oceaan’ die vorige week werd uitgezonden, vertrokken Jani, Imke Courtois, Evi Hanssen, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham en Charlotte Vandermeersch voor een zeiltocht van drie weken over de Atlantische Oceaan. We leerden dat Persoone voor vertrek toch maar even langs de notaris passeerde, en dat Otto-Jan een playlist samenstelde voor zijn begrafenis. De zeilers zijn dan ook volledig op zichzelf aangewezen, een wetenschap die in de komende afleveringen nog voor enkele angstmomenten zal zorgen. Wij krijgen al kippenvel als we vanuit onze veilige zetel naar hun avonturen kijken…

Vanavond om 20u35 op VIER.

© VIER

We moeten eens praten

Eén pakt in januari elke week uit met een nieuwe minireeks die gemaakt werd in het afgelopen coronajaar. De eerste in de rij is ‘We moeten eens praten’. Rik Verheye en Clara Cleymans spelen Alex en Els, een koppel dat na vier jaar uit elkaar gaat. Door een gifwolk moeten ze echter onverwachts samen binnenblijven, met alle gevolgen van dien. De vier afleveringen worden uitgezonden van maandag tot en met donderdag.

Vanavond om 21u25 op Eén.

© VRT

Big Brother

Op oudejaarsdag werden vier Vlamingen en vier Nederlanders opgesloten in het gloednieuwe ‘Big Brother’-huis. Vanavond krijgen we de eerste momenten in hun nieuwe thuis – met maar liefst 115 camera’s – te zien. De winnaar zal uiteindelijk 100 dagen in het huis verblijven en neemt 100.000 euro mee naar huis. Of we tegen dan nog altijd aan het volgen zijn, kunnen we niet beloven, maar omwille van de nostalgie geven we deze revival toch een kans. ‘Big Brother’ zal elke dag te zien zijn, behalve op zaterdag.

Vanavond om 21u35 op VIER.

© VIER

De weekenden – seizoen 2

Voor het tweede seizoen van ‘De weekenden’ koos Joris Hessels acht nieuwe mensen uit. Hij duwde hen een cameraatje in de hand en vroeg hen om een jaar lang hun leven vast te leggen. Die acht mensen zouden in 2020 sowieso een speciaal jaar beleven, corona deed er nog een schepje bovenop. Om de twee maanden kwam de groep een weekend samen om te praten over hun levens die erg verschillend zijn, maar toch gelijkenissen vertonen. Canvas zendt elke week twee afleveringen uit die samen het verslag van een weekend vormen.

Vanavond en donderdag om 21u20 op Canvas.

© VRT

Schitt’s Creek

Eindelijk! Eindelijk krijgen we ‘Schitt’s Creek’ te zien, de serie waar Amerikanen zo gek op zijn. De reeks over de familie Rose won vorig jaar maar liefst zes Emmy’s, waaronder die voor Beste komedieserie. Leuk feitje: de bedenkers van de reeks, Eugene en Dan Levy, zijn vader en zoon en spelen in de reeks de hoofdrollen van vader en zoon Rose. Eugene Levy herken je waarschijnlijk als Jims vader in de vroegere ‘American Pie’-films.

Vanavond om 22u20 op Eén.

© VRT

Borsato’s Budget Bruiloft

Hou je van Meiland-humor? Dan is dit waarschijnlijk je ding. De Nederlandse dames Mary Borsato – jawel, mama Borsato – en Betty De Groot schieten koppels te hulp die een onvergetelijk trouwfeest willen geven maar het budget er niet voor hebben. Toen het programma in het najaar uitgezonden werd bij onze noorderburen, was Nederlands Twitter erg enthousiast over het (onbedoeld) komisch talent van de dames. Wij zijn benieuwd!

Dinsdag om 21u35 op VIJF.

© VIJF

Junior Bake Off Vlaanderen

Na de volwassen versie en de bekende versie, is het moment gekomen voor de kinderversie van ‘Bake Off Vlaanderen’. In de eerste aflevering pogen de kleine kandidaten een pannenkoek te maken in de vorm van het gezicht van presentator Jeroom. En dat terwijl hij over hun schouder meekijkt…

Woensdag om 20u35 op VIER.

© VIER

Op interventie: Genk

‘Helden van Hier’ volgt voor de tweede keer het korps van de politiezone Carma in Genk. Alledaagse interventies worden afgewisseld met spannende achtervolgingen, zoals die van twee daders die in de gekende ‘La casa de papel’-tenue een gewapende overval pleegden. Ay caramba!

Woensdag om 20u40 op VTM.

Killing Eve – seizoen 2

Een dik jaar geleden zond Canvas het eerste seizoen van de topserie ‘Killing Eve’ uit, nu is het tijd voor het vervolg. Het tweede seizoen start exact waar het eerste eindigde: na de moordaanslag van Eve (Sandra Oh) op huurmoordenares Villanelle. Zal zij het overleven? Spoiler alert: waarschijnlijk wel, aangezien er ook al een derde seizoen is.

Woensdag om 22u15 op Canvas.

© VRT

Locked Up: The Oasis

Is ‘Locked Up: The Oasis’ een vijfde seizoen of een alleenstaande spin-off? Het is ons ook niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten is dat er een tijdsprong wordt gemaakt na het vierde seizoen en dat de nieuwe afleveringen starten op de dag dat Zulema de gevangenis verlaat. Macarena pikt haar op en ze besluiten samen terug aan het moorden en stelen te gaan. Wat eveneens zeker is, is dat dit het allerlaatste deel van de reeks is. De release van de laatste afleveringen in juli vorig jaar was extra pijnlijk voor fans van maker Álex Pina. Op dezelfde dag kwam uit dat seizoen 5 van ‘La casa de papel’, zijn andere populaire reeks, ook het laatste zal zijn.

Vanaf woensdag op Streamz.

© Streamz

De Verhulstjes

Gertje nam nog maar net afscheid van ‘Samson & Gert’ of hij laat alweer in zijn woonkamer binnenkijken. Zijn Marlèneke heeft hij laten zitten voor Ellen, er zijn twee knappe kinderen bij gekomen en Samson werd helaas vervangen door Marcel en Leo. Hopelijk heeft hij in ‘De Verhulstjes’ iets minder vaak een plobreem.

Donderdag om 20u35 op VIER.

© VIER

Will & Grace – seizoen 11

In 2016 kreeg de populaire reeks ‘Will & Grace’ een reboot, in 2019 kwam die na drie seizoenen tot een einde. VTM3 zendt het elfde en allerlaatste seizoen vanaf deze week uit. Aan jou om te oordelen of de revival de originele seizoenen weet te evenaren.

Vrijdag om 19u05 op VTM 3.

© NBC

Lupin

Omar Sy, die je kent van de prachtige Franse film ‘Intouchables’, speelt in deze nieuwe Netflixserie een stijlvolle gentleman-dief genaamd Assane Diop. Hij laat zich inspireren door de charmante dief Arsène Lupin, het bekende personage uit de romans van Maurice Leblanc, en gooit zijn charmes in de strijd om waardevolle spullen te stelen. Sommigen beweren dat deze reeks een poging van Netflix is om een eigen James Bond-achtige franchise te creëren. Benieuwd of het lukt!

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

Meer kijktips: