Home Lifestyle BEVESTIGD: het vijfde seizoen van ‘La casa de papel’ wordt meteen ook...

BEVESTIGD: het vijfde seizoen van ‘La casa de papel’ wordt meteen ook het laatste

De opnames van deel 5 gaan volgende week van start.

© Netflix

Good things come in pairs, luidt het populaire gezegde, maar dat is voor onze favoriete Spaanse serie ‘La casa de papel’ dit keer helaas niet het geval. Netflix liet gisteren namelijk weten dat het vijfde seizoen van de serie er wel degelijk zit aan te komen, máár dat we onze hoop op nog een zesde deel definitief mogen opbergen.

Dat er een vijfde seizoen van de Spaanse hitserie ‘La casa de papel’ zat aan te komen, stond voor zo goed als vast. Regisseur Álex Pina teasede ons eerder deze maand al met een Instagramfoto waarin te zien is hoe hij vanuit een hangmat op het terras van zijn productiehuis Vancouver Media gretig aan het schrijven is aan deel 5 van de serie. Het was toen al duidelijk dat we nog wel even zullen moeten wachten op het vervolg van zijn masterpiece, maar Netflix stelde ons intussen wel gerust met aan te kondigen dat het vijfde seizoen er wel degelijk komt. Het minder goede nieuws? Het zal ook meteen het laatste seizoen zijn.

10 afleveringen

‘We hebben ruim een jaar nagedacht over hoe we afscheid zullen nemen van de bende en over hoe El Profesor de touwtjes weer in handen kan nemen. Het resultaat is het vijfde deel van “La casa de papel”. De oorlog zal zijn meest woeste hoogtepunten bereiken, maar het zal ook het meest epische en opwindende seizoen worden’, laat Álex Pina in een persbericht weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En daar is geen twijfel over mogelijk, want de regisseur toonde ons al eerder aan dat hij ons kan blijven verrassen met zijn serie. Toch zagen we al ergens aankomen dat het vijfde seizoen weleens het laatste zou kunnen zijn. Een van de kopstukken van de bende – opgelet, spoiler alert! – overleefde het vierde seizoen niet en hoewel de groep de touwtjes voor héél even weer in handen leek te hebben en eindelijk klaar was om met de buit te gaan lopen, zien we in de laatste aflevering hoe de gevreesde Alicia Sierra daar toch nog eigenhandig een stokje voor zal steken. Hoog tijd voor Tokio, Rio, Denver, Mónica en co om nog voor een laatste keer te bewijzen dat ze niet te stoppen zijn.

Het vijfde en laatste seizoen zal niet uit 8, maar uit 10 aflevering bestaan. Volgens Netflix gaan de opnames op 3 augustus van start én zullen er nog twee nieuwe acteurs hun opwachting maken in de serie: ‘Sense 8’-acteur Miguel Ángel Silvestre en Patrick Criado. Wanneer het vijfde seizoen precies op Netflix zal verschijnen, is nog niet helemaal duidelijk.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.