Home celebs Matthias Schoenaerts te zien in Vlaamse serie ‘Lockdown’, dit najaar op Eén

Matthias Schoenaerts te zien in Vlaamse serie ‘Lockdown’, dit najaar op Eén

Het is van 2017 geleden dat de Hollywoodacteur nog eens tijd had voor een Belgisch project.

De Vlaamse reeks ‘Lockdown’ heeft Hollywoodacteur Matthias Schoenaerts kunnen strikken. De Antwerpenaar zal te zien zijn in een van de twaalf afleveringen die elk een op zich staand kortverhaal vertellen. Zijn tegenspeelster wordt Veerle Baetens.

Het idee voor de minireeks ‘Lockdown’ ontstond – je raadt het nooit – tijdens de lockdown. Gilles Coulier (‘De Dag’) en Maarten Moerkerke (‘De Luizenmoeder’) bedachten het concept van een serie bestaande uit twaalf kortverhalen die zich afspelen in de bezoekruimte van een gevangenis. In afleveringen van slechts tien minuten wordt het verhaal verteld van twee personages – bezoeker en gevangene – die van elkaar en van elkaars wereld gescheiden worden door een glazen wand.

Samen achter één project

In de aflevering met Matthias Schoenaerts speelt hij de gevangene. Veerle Baetens is zijn geliefde. Aangezien het een aflevering van zo’n tien minuten wordt, kan alles in één dag opgenomen worden. Daarvoor kon Schoenaerts wel een gaatje vinden in zijn overvolle agenda. De laatste keer dat de Antwerpenaar zich aan een Belgisch project verbond, was in 2017. Toen speelde hij in de Belgisch-Frans-Nederlandse film ‘Le Fidèle’ van Michaël Roskam, de man die ook ‘Rundskop’ maakte. Sindsdien was hij enkel nog te zien in internationale producties zoals ‘Red Sparrow’, ‘The Mustang’ en recent in de Netflixfilm ‘The Old Guard’.

Schoenaerts in ‘The Old Guard’. (© Netflix)

Elke aflevering van ‘Lockdown’ wordt door een andere regisseur onder handen genomen. De aflevering met Schoenaerts en Baetens is voor Robin Pront, bekend van ‘D’Ardennen’. Onder meer Jan Eelen (‘Callboys’), Kaat Beels (‘Clan’) en Michaël Roskam nemen ook een aflevering voor hun rekening. Het is uniek in Vlaanderen dat er zo veel namen uit de sector, over de productiehuizen heen, samenwerken aan een project. ‘Lockdown’ zou dit najaar op Eén te zien moeten zijn. Laat ons hopen dat een tweede lockdown geen roet in het eten gooit.

Lees ook: