Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Van de beklijvende miniserie 'The Serpent' tot het historische drama 'Alias Grace'.

KIJKTIP: 17 series gebaseerd op waargebeurde feiten om te bingen op Netflix

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Het aanbod van Netflix is om duimen en vingers bij af te likken, maar een reeks krijgt altijd een extra lading als je weet dat het verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten. Akkoord? Dan zal je deze 17 pareltjes vast en zeker kunnen smaken.

Stateless (2020)

Synopsis: vier vreemden − een vrouw op de vlucht, een moedige vluchteling, een bureaucrate en een vader met problemen − treffen elkaar in een Australisch immigratiedetentiecentrum. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Cornelia Rau.

Aantal seizoenen: 1

Bekijk de trailer hier.

netflix

Narcos (2015)

Synopsis: ‘Narcos’ beschrijft het leven van Pablo Escobar, de meest befaamde drugshandelaar uit de jaren 80.

Aantal seizoenen: 3

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Serpent (2021)

Synopsis: in de jaren 70 heeft de meedogenloze moordenaar Charles Sobhraj het gemunt op reizigers die de ‘hippie trail’ van Zuid-Azië verkennen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Aantal seizoenen: ‘The Serpent’ is een miniserie en telt dus maar 1 seizoen.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Delhi Crime (2019)

Synopsis: na een groepsverkrachting die Delhi in rep en roer zet, neemt commissaris Vartika Chaturvedi de taak op zich om op zoek te gaan naar de daders. Gebaseerd op de Nirbhaya-zaak uit 2012.

Aantal seizoenen: 1

Bekijk de trailer hier.

netflix

Unorthodox (2020)

Synopsis: een chassidische vrouw uit Brooklyn vlucht uit een gearrangeerd huwelijk naar Berlijn, maar dan komt haar verleden om de hoek kijken.

Aantal seizoenen: ‘Unorthodox’ is een miniserie en telt dus maar 1 seizoen.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Dirty John (2018)

Synopsis: amper twee en een halve week na hun eerste ontmoeting trouwt de charmante dokter John Meehan met Debra Newell. Al snel komt Debra erachter dat hij voornamelijk uit is op geld. Toch blijft ze ervan overtuigd dat hij een goed mens is. Gebaseerd op de gelijknamige truecrimepodcast van Christopher Goffard.

Aantal seizoenen: 1

Bekijk de trailer hier.

netflix

GLOW (2017)

Synopsis: Los Angeles, 1985. Jonge actrice Ruth Wilder komt niet aan de bak. Vastberaden om met haar gezicht op tv te komen neemt ze deel aan een auditie voor de worstelshow ‘Gorgeous Ladies of Wrestling’ (GLOW). Als Ruth tot haar verbazing wordt aangenomen, gaat er een nieuwe wereld voor haar open.

Aantal seizoenen: 3

Bekijk de trailer hier.

netflix

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (2020)

Synopsis: deze reeks schetst het levensverhaal van Sarah Breedlove, een arme wasvrouw die een ​​schoonheidsimperium opbouwde en zo de eerste vrouwelijke selfmade miljonair in de VS werd.

Aantal seizoenen: ‘Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker’ is een miniserie en telt dus maar 1 seizoen.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Unbelievable (2019)

Synopsis: wanneer een jonge vrouw aangifte doet van verkrachting, wordt ze noch door de politie, noch door haar vrienden en familie geloofd. Meer nog: ze wordt aangeklaagd voor valse aangifte, waarna haar leven in een negatieve spiraal belandt.

Aantal seizoenen: 1

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Crown (2016)

Synopsis: dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven.

Aantal seizoenen: 4

Bekijk de trailer hier.

netflix

When They See Us (2019)

Synopsis: het leven van vijf tieners uit Harlem wordt een nachtmerrie als ze valselijk worden beschuldigd van het verkrachten van een jogger in Central Park. Gebaseerd op de zaak van de Central Park-jogger uit 1989.

Aantal seizoenen: ‘When They See Us’ is een miniserie en telt dus maar 1 seizoen.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Feel Good (2020)

Synopsis: stand-upcomedian Mae Martin gaat de uitdagingen van een nuchter leven aan tijdens een gepassioneerde, verwarrende nieuwe relatie met haar vriendin George. ‘Feel Good’ is een semi-autobiografische romantische komedie waarin comedienne Mae Martin zichzelf vertolkt.

Aantal seizoenen: 2

Bekijk de trailer hier.

netflix

Mindhunter (2017)

Synopsis: eind jaren 70 zorgden twee FBI-agenten voor een doorbraak in de criminologie. Ze verdiepten zich in de psychologie achter moorden door moordenaars te interviewen.

Aantal seizoenen: 2

Bekijk de trailer hier.

netflix

Orange Is the New Black (2013)

Synopsis: als een misdaad uit haar verleden alsnog om de hoek komt kijken, belandt een bevoorrechte New Yorkse in een vrouwengevangenis, waar ze snel vrienden en vijanden maakt. Gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Piper Kerman.

Aantal seizoenen: 7

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Spy (2019)

Synopsis: in de jaren 60 gaat de Israëlische geheim agent Eli Cohen undercover in Syrië op een gevaarlijke, jarenlange missie om te spioneren voor de Mossad.

Aantal seizoenen: ‘The Spy’ is een miniserie en telt dus maar 1 seizoen.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Alias Grace (2017)

Synopsis: in het 19de-eeuwse Canada moet een psychiater bepalen of een moordenares ontoerekeningsvatbaar is. Deze serie is gebaseerd op de bekroonde roman van Margaret Atwood, die zich op haar beurt liet inspireren door het levensverhaal van Grace Marks.

Aantal seizoenen: ‘Alias Grace’ is een miniserie en telt dus maar 1 seizoen.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Girlboss (2017)

Synopsis: de rebelse en berooide Sophia begint een internetbedrijf en leert wat het is om de baas te zijn. Deze comedyserie is geïnspireerd op Sophia Amoruso’s succesvolle autobiografie.

Aantal seizoenen: 1

Bekijk de trailer hier.

netflix

Nog meer Netflix:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '