Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

In ‘Depp V Heard’ krijgen we een andere blik op de zaak die dachten allemaal al te kennen.

Netflix komt met documentaire over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard

Evi Van Houdt

Of je het nu wilde volgen of niet, je kon gewoonweg niet naast de rechtszaak tussen Amber Heard (37) en Johnny Depp (60) kijken. Maandenlang stonden de kranten vol met foto’s, updates en opiniestukken over de omstreden zaak. Nu komt Netflix met een documentaire over het hele proces, inclusief camerabeelden van in de rechtszaal.

In 2018 schreef Amber Heard een artikel in The Washington Post over haar ervaringen met seksueel misbruik en partnergeweld. Hoewel ze haar ex-man Johnny Depp niet vernoemde, wezen alle pijlen in zijn richting. Het duurde dan ook niet lang vooraleer Depp zijn ex aanklaagde voor laster.

Dat pikte Heard echter niet en ook zij klaagde op haar beurt Johnny Depp aan. In 2022 verscheen de zaak dan eindelijk voor de rechter. In tegenstelling tot veel celebrity-rechtszaken werden camera’s en de pers massaal toegelaten in de rechtszaal.

Twee kampen

Door de constante stroom aan informatie uit de rechtszaal, ontstonden er al snel twee kampen: aan de ene kant #JusticeForJohnnyDepp en aan de andere #IStandWithAmberHeard. Alsof de fragmenten uit de rechtszaal nog niet erg genoeg waren, ging de zaak volledig viraal door memes die vooral Amber Heard zwart maakten.

Uiteindelijk won Johnny Depp de rechtszaak en kreeg hij 1 miljoen dollar van zijn ex. Dat bedrag gaf hij op een ludieke manier weg aan het goede doel, om te bewijzen dat het hem nooit om het geld ging.

Neutrale kijk

Met de Netflix-documentaire ‘Depp V Heard’ wil regisseuse Emma Cooper een neutrale blik werpen op de hele rechtszaak. Niet alleen filmden ze het hele proces, ook verzamelde ze massaal artikels, online filmpjes en uitspraken over de rechtszaak.

Hoewel je dus dacht alles al gezien te hebben van de omstreden zaak, krijg je nu een algemene blik op de feiten en hoe de berichtgeving errond invloed heeft op wat er in de rechtszaal gebeurde.

Netflix belooft met de documentaire geen antwoord te geven op wie er al dan niet schuldig is, maar wel of sociale media en de publieke opinie een rol hebben gespeeld in de uiteindelijke veroordeling. Wij zijn alvast erg benieuwd naar de nooit eerder geziene beelden van in de rechtszaal!

‘Depp V Heard’ kan je op Netflix bekijken vanaf 16 augustus.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '