Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Van het ontroerende drama 'Fatherhood' tot de beklijvende thriller 'Official Secrets'.

KIJKTIP: 27 films gebaseerd op waargebeurde feiten op Netflix

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Filmavondje gepland? Van het ontroerende ‘Fatherhood’ tot het beklijvende ‘Official Secrets’: laat je meevoeren door een van deze 27 films op Netflix gebaseerd op waargebeurde feiten.

 

Lost Girls (2020)

Synopsis in één zin: wanhopig om haar vermiste dochter te vinden, vecht een moeder voor de waarheid — en helpt ze een reeks onopgeloste moorden op te helderen.

Gebaseerd op het boek ‘Lost Girls: An Unsolved American Murder’ van onderzoeksjournalist Robert Kolker.

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Trial of the Chicago 7 (2020)

Synopsis in één zin: wat een vreedzaam protest had moeten zijn, veranderde in een gewelddadige aanvaring met de politie.

Gebaseerd op het verhaal van een van de beruchtste rechtszaken in de Amerikaanse geschiedenis.

Bekijk de trailer hier.

Adrift (2018)

Synopsis in één zin: als de zeilboot van een jong koppel in een orkaan terechtkomt, wordt hun zeilavontuur al snel een gevecht op leven en dood.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tami Oldham Ashcraft en haar verloofde Richard Sharp.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Loving (2016)

Synopsis in één zin: het interraciale huwelijk van een jong stel in 1958 leidt tot een zaak die in het Hooggerechtshof belandt.

Gebaseerd op het ware verhaal van Richard en Mildred Loving, die ervoor zorgden dat het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het verbod op interraciale huwelijken ophief.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Official Secrets (2019)

Synopsis in één zin: de poppen gaan aan het dansen wanneer klokkenluider Katharine Gun, lid van de Britse geheime dienst, een geheime NSA-memo lekt over illegale spionage tussen de VS en het VK.

Gebaseerd op het levensverhaal van Katharine Gun, de Britse klokkenluider die de Irak-oorlog probeerde tegen te houden.

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Two Popes (2019)

Synopsis in één zin: op een belangrijk keerpunt voor de katholieke kerk sluit paus Benedictus XVI onverwacht vriendschap met de toekomstige paus Franciscus.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de abdicatie van paus Benedictus XVI en de verkiezing van paus Franciscus in 2013.

Bekijk de trailer hier.

American Gangster (2007)

Synopsis in één zin: ambities en corruptie botsen in het Harlem van de jaren 70 wanneer een charismatische drugsbaron het opneemt tegen een onkreukbare rechercheur en moorddadige rivalen.

Gebaseerd op het levensverhaal van de Amerikaanse drugsbaron Frank Lucas.

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Laundromat (2019)

Synopsis in één zin: wanneer een weduwe wordt opgelicht en haar verzekeringsgeld verliest, leidt haar zoektocht naar twee sluwe advocaten in Panama die geld voor de superrijken verbergen.

Gebaseerd op de datalek bij het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca die in 2015 banden onthulde tussen meer dan 200.000 bedrijven op belastingparadijzen en wereldleiders, politici, drugstrafikanten, miljardairs en beroemdheden, ook wel de Panama Papers genoemd.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Fatherhood (2021)

Synopsis in één zin: een kersverse vader die weduwnaar is geworden, worstelt met twijfels, angst, verdriet en vieze luiers als hij zijn dochter alleen moet opvoeden.

Gebaseerd op Matthew Logelins biografie ‘Kisses for Maddy: A Memoir of Loss and Love’.

Bekijk de trailer hier.

netflix

First They Killed My Father (2017)

Synopsis in één zin: een vijfjarig meisje begint aan een barre tocht om te overleven tijdens de plotselinge opkomst en het schrikbewind van de Rode Khmer in Cambodja.

Gebaseerd op het levensverhaal van de Vietnamese Loung Ung.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Brain On Fire (2016)

Synopsis in één zin: wanneer een jonge journaliste plots wordt getroffen door toevallen, psychoses en geheugenverlies, kunnen de dokters maar niet vinden wat er mis met haar is.

Gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Susannah Cahalan.

Bekijk de trailer hier.

netflix

22 July (2018)

Synopsis in één zin: een jonge overlevende, rouwende families en heel Noorwegen roepen om gerechtigheid en proberen de vreselijke terroristische aanslag door de extreemrechtse Anders Breivik in Oslo en op het eiland Utøya te verwerken.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Synopsis in één zin: alleenstaande moeder Liz valt voor de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy en weigert jarenlang de waarheid over zijn misdaden te geloven.

Gebaseerd op het leven van Ted Bundy, een Amerikaanse moordenaar met tal van gruwelijke moorden op zijn palmares. Hij kreeg uiteindelijk de doodstraf in 1989.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Hillbilly Elegy (2020)

Synopsis in één zin: een rechtenstudent aan Yale keert na een dringend telefoontje terug naar zijn thuisstad in Ohio, waar hij nadenkt over drie generaties van zijn familie en zijn toekomst.

Gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van J. D. Vance, ‘Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis’.

Bekijk de trailer hier.

netflix

The King (2019)

Synopsis in één zin: prins Hal moet de fles laten staan en een machtig koning worden als hij tijdens de strijd om Engeland te maken krijgt met vijandigheden binnen en buiten de kasteelmuren.

Gebaseerd op het levensverhaal van de Britse koning Henry V.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Elisa y Marcela (2019)

Synopsis in één zin: in 1901 doet de Spaanse Elisa Sánchez Loriga zich voor als man om te kunnen trouwen met haar grote liefde Marcela Gracia Ibeas, maar het duurt niet lang voor de autoriteiten lucht krijgen van hun bedrog.

Gebaseerd op het liefdesverhaal van de Spaanse Elisa Sánchez Loriga en Marcela Gracia Ibeas.

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Theory of Everything (2014)

Synopsis in één zin: terwijl Stephen Hawking steeds meer aanzien krijgt als natuurkundige, wordt zijn lichaam aangetast door ALS, waardoor hij steeds afhankelijker wordt van zijn vrouw Jane.

Gebaseerd op het levensverhaal van de Britse natuurkundige Stephen Hawking.

Bekijk de trailer hier.

netflix

3096 Tage (3096 Days) (2013)

Synopsis in één zin: een Oostenrijks meisje doet er alles aan om te overleven wanneer ze op haar tiende wordt ontvoerd en opgesloten door een sadistische man die haar verkracht en martelt.

Gebaseerd op het levensverhaal van Natascha Kampusch.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Zodiac (2007)

Synopsis in één zin: een cartoonist, een misdaadverslaggever en agenten jagen op de beruchte Zodiac Killer in San Francisco.

Gebaseerd op waargebeurde feiten gepleegd door de zogenaamde Zodiac Killer, een vermoedelijke seriemoordenaar die actief was in Noord-Californië tussen december 1968 en oktober 1969.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Unbroken (2014)

Synopsis in één zin: Olympisch atleet Louis Zamperini wordt piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog en moet zien te overleven wanneer hij gevangen wordt genomen door de Japanners.

Gebaseerd op het levensverhaal van Olympisch atleet Louis Zamperini.

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Blind Side (2009)

Synopsis in één zin: in dit waargebeurde sportdrama neemt een rijk stel een dakloze tiener in huis die zich dankzij hun zorg tot een atleet ontpopt.

Gebaseerd op het levensverhaal van Michael Oher die als tiener werd geadopteerd door Sean en Leigh Anne Tuohy.

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Dig (2021)

Synopsis in één zin: vlak voor de Tweede Wereldoorlog vraagt een Britse weduwe een amateurarcheoloog geheimzinnige formaties op haar land af te graven, wat tot een sensationele vondst leidt.

Gebaseerd op het verhaal van een van de belangrijkste archeologische opgravingen in Engeland.

Bekijk de trailer hier.

Changeling (2008)

Synopsis in één zin: wanneer haar gekidnapte zoon thuis wordt afgeleverd, vraagt Christine Collins zich af of hij het wel is, maar de lokale politiecommissaris verklaart de jonge moeder voor gek.

Gebaseerd op het levensverhaal van Christine Collins en haar zoon Walter.

Bekijk de trailer hier.

netflix

American Sniper (2014)

Synopsis in één zin: Navy SEAL-scherpschutter Chris Kyle voert in Irak een ongeëvenaard aantal succesvolle missies uit, zelfs als hij de greep verliest op zijn leven thuis.

Gebaseerd op het levensverhaal van Chris Kyle, een van de beste scherpschutters die het Amerikaanse leger ooit gekend heeft.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Eat Pray Love (2010)

Synopsis in één zin: als ze na haar scheiding besluit om haar leven om te gooien, reist Liz de wereld rond op zoek naar lekker eten, spiritualiteit en ware liefde.

Gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Elizabeth Gilbert.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Dark Waters (2019)

Synopsis in één zin: een advocaat van een kantoor dat chemiebedrijven vertegenwoordigt, zet zijn carrière op het spel als hij illegale afvallozingen aan het licht probeert te brengen.

Gebaseerd op het verhaal van bedrijfsadvocaat Robert Bilott die in 1998 door een veehouder uit West Virginia werd ingehuurd om een rechtszaak aan te spannen tegen het vervuilende chemiebedrijf DuPont.

Bekijk de trailer hier.

netflix

The Wolf of Wall Street (2013)

Synopsis in één zin: de brutale durfal en Wall Street-handelaar Jordan Belfort vergaart grote rijkdom, maar zijn door bravoure en drugs gedreven levensstijl trekt al snel de aandacht van de FBI.

Gebaseerd op het levensverhaal van Wall Street-handelaar Jordan Belfort.

Bekijk de trailer hier.

netflix

Nog meer Netflix:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '