Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dinner on the Lake

Wedden dat je je er meteen thuis voelt?

HOTSPOTS: 7 van de meest romantische pop-upcampings in België

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Kamperen is populairder dan ooit tevoren en daarom kan je dit jaar je tentje niet alleen op een traditionele camping, maar ook op een pop-upcamping opstellen. Die campings zijn alleen open tijdens de zomermaanden en onderscheiden zich van andere campings door creatief uit de hoek te komen. Naast de Green Fields van Tomorrowland, De Kemping van Tijs Vanneste en de tipi’s van het Agentschap Natuur en Bos kan je ook op deze 7 romantische plekjes terecht voor een onvergetelijke nacht.

Glamping in Malmedy


Het Belgische boetiekhotel DAFT ligt in onze mooie Ardennen en is voor veel weekendtoeristen een rustgevend toevluchtsoord. Het hotel staat van heinde en ver bekend om zijn natuurlijke karakter en Scandinavische toets en heeft een ontzettend moderne uitstraling, en al zeker als je het vergelijkt met de traditionele hotels die je in de Ardennen kan vinden. En laat onze Ardennen nu net de ideale plek zijn om in België te kamperen! Je kan ervoor kiezen om op een van de bivakzones je tent op te stellen of naar het DAFT-hotel te trekken en er van een romantische glampingervaring te genieten. Ze noemen het er zelf ‘back to basics met een gouden randje’ en dat mag je vrij letterlijk nemen.

Waar? Route de Waimes 19b in Malmedy

Meer info? www.dafthotel.be

Glamping at the Lake


Dit jaar kan je niet alleen genieten van Dinner at the Lake, maar ook van een gloednieuwe ervaring: Glamping at the Lake in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Zoals de naam al doet vermoeden, kampeer je er aan het water en alsof dat nog niet romantisch genoeg is, slaap je er niet in een gewone tent, maar wel in een gezellige tipi die enorm warm is aangekleed. En het beste moet nog komen, want de prijs voor een overnachting valt goed mee. Voor één nacht, inclusief uitgebreid ontbijt, tel je samen € 150 neer. De rest van je budget kan je eventueel gebruiken om de voetjes onder de tafel van The Floating Table te schuiven.

Waar? Schommelei 1 in Boom

Plus d’infos sur ce site Internet.

Glamping in het kasteelpark van Beveren


Voor een romantische én magische nacht kan je kamperen in het kasteelpark van Beveren. Je slaapt er niet in een traditionele tent of tipi, maar wel in een zogenaamde tortiga. Je overnacht er volledig coronaproof in een romantische en luxueuze bubbel die iets wegheeft van een serre en je ’s ochtends een adembenemend uitzicht voorschotelt. In totaal staan er vijf van die tortiga’s over het park verspreid: Garden Lake View, Art Lake View, Belvedere Lake View, Beach Tortiga en Mirror Island. Die laatste is trouwens onze favoriet!

Waar? Beervelde Dorp 75 in Beervelde

Meer info: www.parkvanbeervelde.be

Zin in een gratis overnachting in een van onze Tortiga's ?

Posted by Park van Beervelde on Saturday, June 27, 2020

Slapen in een daktent in Bonheiden


Hou jij van een beetje meer avontuur? Dan kan je in Bonheiden terecht, want daar kan je in een daktent slapen. Je weet wel, zo van die tenten die ook tijdens safari’s worden gebruikt en meestal op het dak van een 4×4 staan. De tent staat er niet opgesteld op een wagen, maar wel op een hoge houten constructie die aan een gigantische weide ligt en uitkijkt op de groene regio. Niet zo avontuurlijk als een safari, maar als je veel geluk hebt, kan je misschien toch een vosje of groepje herten spotten!

Waar? Dobbelhuizen 6 in Bonheiden

Meer info? www.dobbelhuizen.be

A tent op den dijk in Zandvliet


Ook dit jaar kan je weer genieten van een uitzicht op de Schelde tijdens het evenement ‘A tent op den dijk’ in Zandvliet. Op 29 augustus kan je er op de dijk je tent opstellen – opgelet: caravans zijn niet welkom – en van een heerlijke sfeer genieten. Neem je eigen vlees en groentjes mee om samen met de andere kampeerders te barbecueën, luister naar een muziekoptreden en kijk voor het slapengaan een filmpje. Opgelet, want er zijn dit jaar slechts een beperkt aantal kampeerplaatsen! Snel zijn is dus de boodschap.

Waar? Dijk aan Derdeweg in Zandvliet

Meer info en inschrijven? www.vrijetijdscentrumdeschelde.be

Glamping by Klare in Zerkegem


Klare besloot dit jaar om samen met drie vriendinnen een gigantische tent (met alles erop en eraan) te kopen en die in haar eigen achtertuin op te stellen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ze tijdens de zomervakantie in die tent zouden slapen, maar ze besloten uiteindelijk om de tent ook een aantal keer te huur aan te bieden zodat je ze ook in je eigen tuin kan opstellen. Naast luxueus slapen krijg je ook de mogelijkheid om een lekker foodiespakket en tof funpakket vol spelletjes te bestellen. Ideaal om samen met je vriendinnen in te palmen, dus!

Meer info? www.klamping.be

Ecologisch kamperen in Westouter


Dat West-Vlaanderen wel degelijk een walhalla is voor groene goeroes en kampeerfanaten bewijst ook de ecologische pop-upcamping Ecochique. Je kan er tijdens de zomer terecht om te onthaasten in een van hun ecologische tenten en om er een ontspannende duik te nemen in hun biovijver. De camping ligt vlakbij het Hellegatbos en je kan ervoor kiezen om in een gewone tent of in een grote familietent te slapen.

Waar? Hellegatstraat 4a in Westouter

Meer info? www.ecochique.be

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '