Home Lifestyle COOL: je kan deze zomer in een aantal Vlaamse natuurgebieden in een...

COOL: je kan deze zomer in een aantal Vlaamse natuurgebieden in een tipi slapen

Girls' night out? ⛺️

© Getty

Dat we deze zomer heel anders zullen beleven staat buiten kijf, maar dat wil niet zeggen dat we ons daarom meer zullen vervelen. Integendeel, een staycation in eigen land wordt hipper dan ooit. We gaan dit jaar back to basics en daar wil het Agentschap voor Natuur en Bos ons met hun campagne ‘Groeten uit buitengewoon binnenland’ en een honderdtal toffe tipi’s bij helpen.

Buitengewoon kamperen zit meer dan ooit in de lift, en dat is ook het Agentschap voor Natuur en Bos en onze minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) niet ontgaan. Daarom sloegen Vlaanderen en het agentschap de handen in elkaar om dit jaar een uniek concept uit de grond te stampen. Vlaanderen is een schatkamer aan ongekende natuurpracht en daarom willen ze ons met hun project overtuigen om tijdens de zomervakantie die natuur te gaan opzoeken.

Kleine en grote tenten

Hoe ze dat willen doen? Met een honderdtal tipi’s die over 16 natuurgebieden verspreid staan. Op elke kampeerspot staan er tussen de 8 en 15 van zulke tenten waarin je voor een schappelijke huurprijs een nachtje (of twee) met 4 tot 6 personen kan doorbrengen. ‘Nu er meer mensen in eigen land op reis gaan, en de socialdistanceregels nog steeds gelden, willen we toeristen overtuigen om de rust op te zoeken in de wijde natuur’, vertelt de minister in het persbericht. ‘De focus ligt op de verborgen parels, enerzijds om de bevolking zich te laten verspreiden en anderzijds om de Vlaming ook nieuwe buitengewone plekken te leren kennen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In welke natuurgebieden je dit jaar zoal buitengewoon kan kamperen? In het Troostembergbos in Tielt-Winge, het Hallerbos-Dries in Halle en Groenenberg in Vlezenbeek. Voor een kleine tent waarin je met vier personen kan liggen betaal je 30 euro, plus 10 euro per volwassene. Een overnachting in een tent voor 6 personen kost 40 euro, plus 10 euro per volwassene.

Alle tenten liggen op een veilige afstand van elkaar en zijn niet alleen coronaproof, maar ook duurzaam. Zo zijn ze voorzien van ecologische droogtoiletten en douchezakken met opgewarmd regenwater. Wil je zelf ook eens buitengewoon kamperen? Je kan hier alle locaties terugvinden en een overnachting in een tipi boeken. Opgelet: je kan voorlopig enkel een tent huren in de maanden juli, augustus en september. Of het concept ook volgend jaar nog zal terugkeren, is nog niet geweten. Snel zijn is de boodschap!

PS Wie liever in een caravan ligt, kan binnenkort weer in onze populaire en knusse Flaircaravan slapen!

Lees ook: