https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle REISTIP: dit zijn de 10 populairste Europese landen om te gaan kamperen

REISTIP: dit zijn de 10 populairste Europese landen om te gaan kamperen

© Getty

Famping, glamping, camping, hoe je het ook wilt noemen, kamperen is hotter dan ooit tevoren. Van veel luxe naar back to basics en van midden in de natuur tot dichtbij de stad. Er zijn duizend-en-een manieren en (verborgen) plaatsjes om met de tent, caravan of mobilhome te ontdekken, al is het ene land al populairder dan het andere.

Ook wij lijken trouwe kampeerders te zijn. Sterker nog, het idee van een camper te huren, maakt ons zelfs lichte trendsetters en pioniers op vlak van deeleconomie. Dat blijkt uit gegevens van Camptoo, een deelplatform waar je campers en caravans rechtstreeks bij de eigenaar huurt.

Wat betreft bestemmingen houden we het voorlopig wél nog heel traditioneel. Frankrijk is en blijft onze favoriete bestemming om een tent op te zetten. Op een eervolle tweede plaats prijkt ons eigen land, gevolgd door onze Noorderburen. Duitsland en Noorwegen vervolledigen de top 5. Grote stijger in de top 10 is Denemarken, maar Engeland en Schotland doen het dit jaar minder goed. Misschien heeft dat iets te maken met hun weerkaarten of de brexit die er zit aan te komen…

Top 10

  1. Frankrijk
  2. België
  3. Nederland
  4. Duitsland
  5. Noorwegen
  6. Denemarken
  7. Italië
  8. Portugal
  9. Spanje
  10. Zweden

Begint het bij jou ook al te kriebelen? Wij zochten naar enkele Europese reisbestemmingen waar je ook in het najaar je tentje kan opstellen. Wil je meteen een gezellig kerstmarktje meepikken? Hier kan je van een lekkere glühwein nippen.

Lees ook: