Home Lifestyle WAUW: bij deze Europese locaties haalden de makers van ‘His Dark Materials’...

WAUW: bij deze Europese locaties haalden de makers van ‘His Dark Materials’ hun inspiratie

Wij willen naar Tromsø! 😍

© Getty

De fans van de nieuwe HBO-serie ‘His Dark Materials’ kunnen er niet naast kijken: de serie werd op enkele magische, ietwat ‘Harry Potter’-achtige plekken gefilmd. Omdat ook wij maar geen genoeg kunnen krijgen van Lyra’s avontuurlijke reis, gingen we zelf op zoek naar de mooiste locaties die in de serie aan bod komen. En we hebben geluk, want ze liggen allemaal in Europa!

Ben je helemaal verzot op de verfilming van Philip Pullmans trilogie en droom je ervan om ook zelf eens de fantastische reis te maken waar Lyra zich aan waagt? Dan kunnen wij je droom misschien wel doen uitkomen, want deze plekken maken een voor een deel uit van het magische decor waarin de serie werd opgenomen.

1 / 6
Oxford, Engeland
Londen, Engeland
Crickhowell, Wales (Engeland)
Tromsø, Norway
Sharpness, England
Svalbard, Norway
Oxford, Engeland
Oxford, Engeland

Trouwe fans weten intussen al dat Lyra naar school gaat in het Jordan College, maar wat hen misschien nog niet was opgevallen, is dat die school verdacht veel lijkt op de University of Oxford. En jawel hoor, de school werd geïnspireerd op Exeter College, een van de vele prachtige gebouwen van de universiteit. Auteur Philip Pullman himself zou er naar verluidt zelfs een tijdje gestudeerd hebben. Wat je er, naast de schoolgebouwen, ook zeker moet bezoeken? De Bridge of Sighs en de magische Botanic Gardens!

Londen, Engeland
Londen, Engeland

Een iets meer voor de hand liggende locatie is Londen. De feeërieke Britse hoofdstad is de thuisbasis van mevrouw Coulter en haar aapje. Ze woont er in een dure flat – of eerder penthouse – die naast de Thames ligt. Haar stijl past perfect binnen het Londense plaatje: ze heeft modieuze meubels, veel bling bling en houdt van blitse cocktailparty’s. Het Shell Mex House, dat aan de Waterloo Bridge ligt, zou gebruikt zijn als de inspiratie voor het appartement van mevrouw Coulter. Het gebouw heeft trouwens een soortgelijke prachtige art-decovoorgevel.

Crickhowell, Wales (Engeland)
Crickhowell, Wales (Engeland)

Op het einde van de derde aflevering ‘The Spies’ – spoiler alert! –  trekken de Gyptians en Lyra de zanderige haven van Trollesund binnen, een van de laatste beschaafde dorpen dat vóór het Noordpoolgebied ligt. Het is in Trollesund dat Lyra de laconieke Lee Scoresby en de angstaanjagende gepantserde beer Iorek Byrnison ontmoet. De verlaten stad bestaat niet in onze wereld, maar werd gebouwd in Llangynidr Quarry, net buiten Crickhowell. Het middeleeuwse stadje is een must-visit voor wie houdt van gezellige herbergen, kleine kruidenierswinkels en een sprookjesachtige sfeer.

Tromsø, Norway
Tromsø, Norway

Trollesund mag dan misschien fictief zijn, maar Tromsø is wel degelijk levensecht. De stad wordt gekenmerkt als de ‘deur naar het noordpoolgebied’ en staat bekend om haar magisch karakter. Ze ligt 217 kilometer boven de poolcirkel en dat tussen torenhoge fjorden, met sneeuw bedekte bergtoppen en de ijskoude zee. De Noorse havenstad is trouwens een bekende hotspot voor wie op zoek wil gaan naar het poollicht en een vleugje van het feeërieke Trollesund wil opvangen.

Sharpness, England
Sharpness, England

Halverwege Cardiff en Oxford ligt Sharpness Docks, een klein havenstadje dat aan de rivier de Severn ligt. Je herkent het ongetwijfeld, want het stadje is de thuishaven van de Gyptians. Ma Costa zal je er misschien niet tegen het lijf lopen en de kans dat je er John Faa zal ontmoeten is ook redelijk klein, maar tijdens een boottochtje op het water kan je wel je inner Gyptian omarmen en de landelijke rivieren en moerassige gebieden van Zuidwest-Engeland ontdekken.

Svalbard, Norway
Svalbard, Norway

In de wereld van Lyra en Pantalaimon is Svalbard het koninkrijk van de beer Panserbjørne. Hoewel er waarschijnlijk geen gepantserde beren rondsnuffelen, zal je er wel meer ijsberen dan inwoners tegen het lijf lopen, of eerder varen. De archipel ligt tussen het vasteland en de Noordpool en wordt gekenmerkt door feeërieke en mysterieuze (mijn)landschappen. Fans van Pullmans serie zullen er niet alleen genieten van het poollicht, maar ook van spannende avonturen, zoals op een hondenslee kruipen of beschermde dieren vanuit een bootje in het wild spotten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.