Home Lifestyle Waarom Finland het nieuwe IJsland is (en je er nu heen moet)

Waarom Finland het nieuwe IJsland is (en je er nu heen moet)

Ben jij er al geweest?

Finland
© Taneli Lahtinen / Lucas Marcomini via Unsplash

Als je nog op zoek bent naar een originele bestemming voor je vakantie moet je misschien eens een tripje naar Finland overwegen. Het prachtige land belooft het nieuwe IJsland te worden, dus je kan er maar beter naartoe gaan voor de grote massa zijn weg gevonden heeft.

Oké, IJsland heeft watervallen en vulkanen, maar Finland is bedekt met smaragdgroene bossen en zo’n 188.000 meren (geen grap!). In de zomer doe je een boottochtje van de oevers van Helsinki naar een van de charmante eilandrestaurantjes in de Baltische Zee en verbaas je je over de zon die tot diep in de nacht aan de hemel staat. In de wintermaanden moet je in de noordelijke regio van Lapland zijn voor een waar winterwonderland met een ongeëvenaard uitzicht op het noorderlicht. En ja, je kan er zelfs de Kerstman bezoeken!

Bossen en sauna’s

Bezoek grootstad Helsinki en ontspan daarna in de natuur van het prachtige land. Zwemmen, varen, wandelen, skiën of een ritje op de hondenslee: je kan het zo gek niet bedenken of Finland heeft er wel een plekje voor. Vergeet ook zeker geen traditioneel saunabezoek in te plannen. In de omgeving van het Pinterestwaardige Löyly zweet je je eerst te pletter bij een temperatuur van 70°C, om daarna een verfrissende duik te nemen in de Baltische Zee. Klinkt verschrikkelijk? Nee, hoor! Je komt er ontspannen en relaxter dan ooit tevoren uit.

Helsinki vs. Reykjavik

In tegenstelling tot Reykjavik, waar je zo’n € 25 voor een maaltijd betaalt, is Helsinki relatief goedkoop (reken op ongeveer € 13 voor een etentje). Aanraders zijn Story Restaurant of Naughty BRGR. Ook voor een hotelovernachting betaal je minder dan wat je normaal gezien in de IJslandse hoofdstad kwijt zou zijn. Dat geeft je net wat extra budget om een nachtje te boeken in een chiquer hotel, zoals Hotel St. George.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.