Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gary Butterfield via Unsplash

Miss Rona uitdagen voor een fietswedstrijdje? Wij maken haar kapot!

Deze nieuwe fietsroute neemt je vanuit Parijs mee naar de kust van Normandië

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Frankrijk, het land van du vin, du pain et de Tour de France natuurlijk! En vanaf nu is la douce France nog een fietsroute rijker, want je kan sinds kort helemaal vanuit Parijs naar de kust van Normandië trappen. Op dit moment richting de Franse hoofdstad trekken, lijkt ons niet zo’n strak plan, maar niets houdt je tegen om al volop te beginnen trainen voor wanneer het wel weer zorgeloos kan, toch?


Nu de fitnesscentra helaas alweer de deuren moeten sluiten, moeten we noodgedwongen op zoek naar een andere sportieve bezigheid om onze zinnen te verzetten. Dan maar weer die stalen ros uit het tuinhuis loodsen! Nog een beetje motivatie nodig om dat flatterend – not! – koersbroekje aan te trekken? Eerder deze maand werd er in Frankrijk een gloednieuwe fietsroute van maar liefst 420 kilometer lang ingehuldigd. Niets wereldschokkends, horen we je denken. Toch wel, want het is ongetwijfeld de meest romantische en veelzijdige fietsroute van het Europese vasteland.

130 steden


De route La Seine à Vélo vertrekt in hartje Parijs en neemt je na een tochtje door de liefdesstad langs de Seine mee tot helemaal in Normandië. In totaal passeer je meer dan 130 Franse steden en dorpen, waaronder het historische Rouen en het pittoreske Vernon. In Jumièges kan je trouwens kiezen of je Le Havre of toch maar liever Honfleur als eindbestemming neemt. Hoe dan ook: het is een fenomenale fietsroute die je de mooiste Franse pareltjes voorschotelt.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by La Seine à Vélo (@laseineavelo) on


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op de website van La Seine à Vélo kan je een handig kaartje terugvinden waarop je de verschillende etappes kan aanduiden en per etappe kan zien waar je even op de tanden zal moeten bijten, een koffietje kan drinken of eventueel je tentje kan opstellen. Waar je tijdens je fietstocht zéker even halt moet houden? Aan Street Art Avenue in Saint-Denis, het Château de Malmaison in Rueil-Malmaison en Les Étangs de Cergy.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '