Home Lifestyle 9 toffe dingen die je met je gratis toeristenpas voor Wallonië kan...

9 toffe dingen die je met je gratis toeristenpas voor Wallonië kan doen

Van culturele uitstapjes over culinaire ontdekkingen tot unieke overnachtingen.

Toeristenpas Wallonië
© Domein van de Grotten van Han & Paje Victoria via Unsplash

Goed nieuws voor wie dit jaar toch nog even de deur uit wil: Wallonië geeft tussen oktober en december maar liefst 60.000 gratis toeristenpassen ter waarde van € 80 weg. Aan welke activiteiten je dat bedrag zoal kan besteden? Wij lijsten onze favorietjes op!

Om het toerisme in Wallonië nieuw leven in te blazen én binnenlandse en buitenlandse toeristen ook in tijden van crisis de kans te geven om toch even iets anders te verkennen dan de eigen tuin of sofa, worden er tussen oktober en december gratis toeristenpassen uitgedeeld waarmee we Wallonië kunnen (her)ontdekken. Het pasje ontvang je in de vorm van een QR-code die je één keer of in meerdere stukjes kan gebruiken.

Goed om te weten: er worden elke maand 20.000 toeristenpassen uitgedeeld. De inschrijvingen gaan telkens open op www.visitwallonia.be. Aangezien alle 20.000 pasjes voor oktober intussen al de deur uit zijn, zal je tot 1 november moeten wachten om opnieuw je kans te wagen. In tussentijd kan je al uitzoeken waarvoor je het pasje wil gebruiken. Wij geven je alvast wat inspiratie.

1. Overnachten in Center Parcs – Les Ardennes

Wil je er meteen een weekendje weg van maken of misschien zelfs een volledige week in Wallonië vertoeven? Dan kan je een huisje huren in Center Parcs – Les Ardennes dat middenin een weelderig groen bos in Vielsalm en op een boogscheut van toeristische toppertjes als Baraque de Fraiture en de watervallen ven Coo ligt. Extra troeven? Je kan er in de omgeving prachtige herfst- en winterwandelingen maken, er is een verwarmd (!) subtropisch binnenzwembad en je kan er toffe activiteiten doen zoals minigolf, lasershooten en speleologie.

Meer info vind je hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.