Home Lifestyle MUST DO: vanaf volgende week kan je een gratis toeristenpas voor Wallonië...

MUST DO: vanaf volgende week kan je een gratis toeristenpas voor Wallonië aanvragen

In totaal worden er 60.000 passen ter waarde van € 80 uitgedeeld.

Gratis toeristenpas Wallonië
© Denis Quentin Simon & Lisa Van Dijk via Unsplash

Regen of geen regen: we hebben altijd wel minstens één reden om op zwier te gaan. En dankzij Visit Wallonia hebben we binnenkort nog een extra excuus om de deur uit te gaan, want op de website deelt Wallonië vanaf volgende week gratis (!) toeristenpassen uit.

De toeristische sector kreeg het de afgelopen maanden zwaar te verduren. We gingen met z’n allen massaal op vakantie in onze eigen tuin en hoewel we ook regelmatig een daguitstapje maakten richting de kust of de Ardennen, bleef het in de meeste winkelstraten, musea en pretparken rustig. Ondanks dat het Waals Gewest óók dit jaar op een enorme toeristenstroom kon rekenen, willen ze er het toerisme nu ook in het laagseizoen blijven aanmoedigen.

Ter waarde van € 80

Om het toerisme in Wallonië nieuw leven in te blazen én binnenlandse en buitenlandse toeristen ook in tijden van crisis de kans te geven om toch even iets anders te verkennen dan de eigen tuin of sofa, worden er vanaf volgende week maandag, 5 oktober, gratis toeristenpassen uitgedeeld waarmee we Wallonië kunnen (her)ontdekken. In totaal worden er tussen oktober en december maar liefst 60.000 passen ter waarde van € 80 uitgedeeld. Dat budget houdt geen enkele aankoopverplichting in en is dus geen kortingsbon, maar een eenmalig of meerdere keren te besteden bedrag. Dat bedrag kan je gebruiken om bijvoorbeeld je accommodatie, de inkom van een attractie of je eten op restaurant voor een deel mee te betalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In totaal nemen meer dan 400 (!) attracties, musea en busondernemers deel aan de actie en zal je het pasje bijvoorbeeld ook kunnen gebruiken om de mijnen van Blengy of het kasteel van Chimay te bezoeken. Het pasje ontvang je in de vorm van een QR-code die je één keer of in meerdere stukjes kan besteden.

Opgelet: er worden elke maand 20.000 toeristenpassen uitgedeeld. De inschrijvingen gaan telkens open op www.visitwallonia.be op de 5de dag van elke maand, en dat vanaf 5 oktober. Eens de pasjes op zijn, moet je wachten tot de volgende de maand om je kans opnieuw te wagen. ‘Aangezien het aantal passen beperkt is, kan je best niet te lang wachten, vooral omdat er geen wachtlijst zal zijn’, aldus Etienne Claude, algemeen directeur van Wallonie Belgique Tourisme. Save the date, dus!

Must-vistis in Wallonië: