Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het nieuwe seizoen van 'Down the road' doet je alle miserie even vergeten!

10 tv- en streamtips die je de derde week van de lockdown helpen door te komen

Er wachten ons de komende tijd heel wat dates met de tv. Gelukkig is daar deze week weer veel te zien. Onze tv-redactrice lijst de leukste kijktips op, zodat je je bijna niet kán vervelen.


Boer zkt Vrouw – Home Sweet Home


Vorige week bleek dat Cupido bij vijf van de zes boeren van ‘Boer zkt Vrouw – Home Sweet Home’ raak had geschoten, goed voor een record. Mooi, maar wat we écht willen weten, is hoe het de koppels maanden later vergaat. An en Dina gaan vanavond in de allerlaatste aflevering langs op de boerderijen van de al dan niet verliefde boeren. Schoot Cupido écht raak of was het maar een schampschot?

Vanavond om 20u40 op VTM.

© DPG Media

The Life and Trials of Oscar Pistorius


Oscar Pistorius werd intussen al drie jaar geleden veroordeeld voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp in 2013, maar de zaak van de Blade Runner blijft intrigeren. BBC kwam begin deze maand met een vierdelige docu over het leven en de ondergang van de hardloper zonder onderbenen, Canvas zendt dinsdag het eerste deel uit. De trailer van de film zorgde eind oktober al voor ophef in Groot-Brittannië: Steenkamp werd niet bij naam genoemd, waardoor ze gereduceerd werd tot het onbekende slachtoffer van de bekende loper. BBC veranderde de trailer, maar de film zelf krijgt ook kritiek. De maker, die zegt nog in twijfel te zijn over Pistorius’ schuld, lijkt de veroordeelde Zuid-Afrikaan met zijn docu vooral te willen verdedigen. Kijk en oordeel vooral zelf, zou ik zeggen.

Vanavond om 22u15 op Canvas. 

© VRT

His Dark Materials – seizoen 2


Nog voor seizoen 1 van de magische serie ‘His Dark Materials’ in november van vorig jaar in première ging, was het tweede seizoen al opgenomen. Om de spanning erin te houden, werd er tot nu gewacht om dat tweede deel op de fans los te laten. De reeks gaat gewoon verder waar het eerste seizoen eindigde en vertelt het (aangepaste) verhaal van het tweede boek van Philip Pullman, ‘The Subtle Knife’. Een week geleden wist de eerste aflevering 4,4 miljoen Britten te boeien op BBC One, vanaf dinsdag zie je ze op Streamz.

Vanaf dinsdag elke week een nieuwe aflevering op Streamz. 

© HBO

Everything, Everything


Ik zal niet beweren dat het verhaal van een doodzieke tiener die verliefd wordt op een charmante, gezonde tiener heel origineel is. Maar als hartverscheurende films als ‘The Fault in Our Stars’ en ‘Five Feet Apart’ je deden huilen, dan zal ‘Everything, Everything’ ongetwijfeld hetzelfde effect hebben. Bovendien plaatst deze film onze huidige situatie perfect in perspectief. Hoofdpersonage Maddy, gespeeld door Amandla Stenberg, zit al haar leven lang in een super strikte lockdown, aangezien elk beetje virus of bacterie haar fataal zou kunnen zijn.

 Dinsdag om 20u35 op VIJF. 

© Warner Bros.

The Princess Switch: Switched Again


Je kan veel zeggen over de kwaliteit van de romcoms die Netflix uitbrengt, maar een ding is zeker: ze blijven toch maar scoren. ‘The Princess Switch’ werd in 2018 massaal bekeken, dus maakte de streamingdienst een vervolg. Hoofdrolspeelster Vanessa Hudgens is in de nieuwe film niet in tweevoud maar in drievoud te zien. De tweede lookalike van Stacy heet Fiona en is een echt feestbeest. Vermoedelijk zal zij voor een paar problemen zorgen.

Vanaf donderdag op Netflix. 

© Netflix

The Greatest Showman


Zelfs als je ‘The Greatest Showman’ nog niet zag, ken je ongetwijfeld een paar nummers uit de musicalfilm. Onder andere ‘Rewrite the Stars’ en ‘A Million Dreams’ waren grote hits in 2018. De radioversies zijn respectievelijk van Pink en Anne Marie & James Arthur, in de film worden de songs gezongen door Hugh Jackman, Michelle Williams, Zendaya en Zac Efron. Vanaf vrijdag kan je hun versies checken op Disney+.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney

Hugo


Toen Asa Butterfield (‘Sex Education’) en Chloë Grace Moretz (‘If I Stay’) nog schattige kinderen waren, speelden ze de hoofdrollen in Martin Scorsese’s ‘Hugo’. De film gaat over een weesjongen, Hugo, die in een station woont. Hugo en Isabelle, een meisje dat hij toevallig leert kennen, raken verstrikt in een mysterieus verhaal dat alles te maken heeft met een robot die Hugo’s overleden vader voor hem achterliet.

Vrijdag om 20u30 op VIER.

© Paramount Pictures

The Princess Diaries 2: Royal Engagement


Het lijkt er heel erg op dat er in de nabije toekomst een derde ‘Princess Diaries’-film komt. Anne Hathaway bevestigde vorig jaar dat er een scenario op tafel lag én dat zowel zij als de regisseur erg enthousiast waren om meer dan 15 jaar na de tweede film een vervolg te maken. In afwachting van het derde deel, kan je zaterdag nog eens naar de sequel kijken.

Zaterdag om 18u20 op VTM 3. 

© Disney

Down the road


‘Down the road’, het ultieme feelgoodprogramma, is terug! In de vierde reeks neemt Dieter Coppens de zes reisgenoten uit het allereerste seizoen mee naar het ijskoude Fins Lapland. Volgens Dieter zullen Kevin, Hélène, Martijn, Lore, Pieter en Lisa de kijker de komende weken versteld doen staan door hun durf. ‘Het was machtig om te zien hoe ze gegroeid zijn’, vertrouwde hij ons toe.

Zondag om 20u op Eén. 

© VRT

Black-out


Zoals steeds rijgt Eén de topreeksen op zondagavond aan elkaar. In ‘Black-out’ wordt een kerncentrale gesaboteerd, waardoor België zonder stroom valt. Tegelijkertijd wordt de dochter van de premier ontvoerd. Geert Van Rampelberg, Ruth Becquart en Nora Gharib spelen de agenten die het land en de premier (Sara De Roo) moeten redden van een ramp. De volledige reeks staat al een tijdje te pronken op Streamz, vanaf zondag krijg je elke week een aflevering te zien op Eén.

Zondag om 20u50 op Eén.

© VRT

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '