Home Lifestyle Deze 8 singles met een beperking gaan in ‘Cupido Ofzo’ op zoek...

Deze 8 singles met een beperking gaan in ‘Cupido Ofzo’ op zoek naar een lief

Karen Damen en Ruth Beeckmans dompelen hen onder in de wereld van het daten én organiseren dates op hun maat.

Cupido Ofzo
© VTM

Wat krijg je als je Ruth Beeckmans en Karen Damen samen aan het werk zet? Een hartverwarmend datingprogramma waarvoor wij maar wat graag de zetel induiken. In ‘Cupido Ofzo’ gaat het gouden duo voor deze 8 singles met een beperking op zoek naar de prins(es) op het witte paard.

Karen Damen en Ruth Beeckmans blazen hun carrière binnenkort nieuw leven in, want voor een gloednieuw datingprogramma openen de twee BV’s hun eigen datingbureau. In het programma ‘Cupido Ofzo‘ dompelen ze 8 singles met een beperking onder in de wondere wereld van het daten én organiseren ze ook zelf dates op maat van de kandidaten. Ze nemen Cupido’s pijlen dus even in eigen handen. Maar of ze ook effectief raak schieten, hangt volledig af van de kandidaten zelf.

De singles

1 / 8
Damon (26) uit Geraardsbergen
Hanne (22) uit Brugge
Michela (24) uit Sint-Denijs-Westrem
Stijn (25) uit Landen
Vincent (24) uit Geel
Laurens (31) uit Harelbeke
Julia Luna (21) uit Merelbeke
Bram (36) uit Mechelen
Damon (26) uit Geraardsbergen
Damon (26) uit Geraardsbergen

De 26-jarige Damon is een creatieve duizendpoot met een grote fascinatie voor treinen. Hij werkt bij de Vlaamse Overheid op het Agentschap Innoveren en Ondernemen en in zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met muziek, strips en minigolf. Als kind werd bij hem een zware vorm van autisme vastgesteld. Voor Damon is het dus niet vanzelfsprekend om op zoek te gaan naar een lief, maar hij staat er wel voor open. Hij droomt er namelijk van om aan zijn toekomst te bouwen, maar wil dat het liefst doen met een vriendin aan zijn zijde. Damon heeft nog nooit eerder een lief gehad, dus hij hoopt dat Karen en Ruth hem de kneepjes van het vak zullen leren.

Hanne (22) uit Brugge
Hanne (22) uit Brugge

Op haar twaalfde liep Hanne een zwaar hersenletsel op nadat ze met een quad tegen een elektriciteitspaal botste. Sindsdien is ze aan haar linkerkant deels verlamd en gaat stappen en praten minder vlot. Maar dat houdt Hanne niet tegen om op zoek te gaan naar Mr. Right. Integendeel: ze loopt over van liefde en zou graag iemand hebben waarmee ze eens goed kan knuffelen. Hanne woont samen met vier andere mensen met een beperking in een cohousingproject en is dus een strong and independent woman, maar ze heeft veel hulp nodig en vreest dat ze daardoor nooit de ware zal vinden. Ruth en Karen hopen haar het tegendeel te bewijzen.

Michela (24) uit Sint-Denijs-Westrem
Michela (24) uit Sint-Denijs-Westrem

Michela werd in Burundi geboren met een licht verstandelijke beperking en een verlamming aan haar linkerhand. Ze woonde er tot haar zesde in een weeshuis, maar kwam daarna in het warme nest van haar adoptieouders in Sint-Denijs-Westrem terecht. Ze houdt van basketbal en deed al vijf keer (!) mee aan de Special Olympics. Als Michela niet op het basketbalveld staat, dan vind je haar in het woonzorgcentrum waar ze in de week werkt. Ze is altijd te vinden voor een streepje muziek of goede serie en is op zoek naar een betrouwbare én sportieve wederhelft waarmee ze haar passies kan delen.

Stijn (25) uit Landen
Stijn (25) uit Landen

Stijn heeft nog nooit eerder een lief gehad, maar is nu helemaal klaar om zijn toekomst met een meisje uit te bouwen. Hij omschrijft zichzelf als lief, attent, grappig en sportief en heeft een passie voor alles wat met klassieke muziek en opera te maken heeft. Hij is een echte bezige bij en werkt als inpakker in een activiteitencentrum én als ober in café Costa Hoppa. Stijn heeft ASS (autismespectrumstoornis) en een licht verstandelijke beperking, maar dat houdt hem niet tegen om zijn dromen na te jagen, want hij zou dit jaar normaal gezien voor de eerste keer deelnemen aan de Special Olympics.

Vincent (24) uit Geel
Vincent (24) uit Geel

Vincent is recht voor de raap en is na twee jaar single zijn helemaal klaar voor een nieuwe relatie. Sinds een jaar weet hij dat hij ASS heeft, dus het is voor hem nog even zoeken hoe hij met zijn beperking om moet leren gaan. Het is voor Vincent niet altijd evident om nieuwe mensen aan te spreken, maar eens er een klik is, staat zijn babbel niet stil. Hij is altijd te vinden voor een mopje en kan uren vertellen over zijn fascinatie voor tractoren en fietsen. Het liefst zou hij dan ook een meisje vinden waarmee hij samen een boerderijtje kan runnen en in zijn fietsenatelier aan fietsen kan sleutelen.

Laurens (31) uit Harelbeke
Laurens (31) uit Harelbeke

De 31-jarige Laurens heeft het syndroom van Down en woont in zorgboerderij De Voyageur. Hij is nog nooit eerder verliefd geweest, maar hoopt daar nu snel verandering in te brengen, want hij zoekt naar een meisje dat van dieren houdt en waarmee hij eens op stap kan gaan. Als ze ook nog voor hem zou willen supporteren tijdens het voetballen en zwemmen en af en toe op de Wii zou willen spelen, zou hij dat geweldig vinden. Een troef waarmee hij de meisjes ongetwijfeld kan charmeren? Hij kan lekker koken!

Julia Luna (21) uit Merelbeke
Julia Luna (21) uit Merelbeke

De avontuurlijke en vrolijke Julia is een echt podiumbeest en kan haar ei volledig kwijt in acteren. Ze houdt ook van dansen, babbelen en fietsen en is graag in het gezelschap van vrienden en familie. Julia zit doorheen de week op school, waar ze één keer per week samen met een andere juf zélf voor de kleuterklas mag staan. Ze heeft dyspraxie en een lichte vorm van autisme. Schrijven en rekenen gaan wat moeilijk en motorisch kan het soms wat stroef lopen, maar dat weerhoudt haar er niet van om op zoek te gaan naar iemand met wie ze hand in hand kan lopen.

Bram (36) uit Mechelen
Bram (36) uit Mechelen

Bram heeft een autismespectrumstoornis, maar woont samen met enkele andere mensen volledig zelfstandig. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie en werkt als vrijwilliger in een woonzorgcentrum. In zijn vrije tijd speelt hij basket en luistert hij graag naar muziek. Bram heeft al twee relaties achter de rug, maar kan naar eigen zeggen nog wel wat expertise gebruiken. Hij hoopt dankzij Karen en Ruth iemand te vinden waarmee hij gelukkig oud kan worden.

En niet alleen de singles, maar ook Karen en Ruth hebben ongelooflijk veel zin in het romantische avontuur. ‘We leren ontzettend warme, leuke mensen kennen die het door hun beperking of stoornis niet altijd makkelijk hebben om een partner te vinden. Iedereen heeft recht op en nood aan liefde‘, aldus Ruth. ‘Onze aanpak is bij iedereen uniek en op maat. Als wij op zijn minst al leuke ontmoetingen met leuke mensen voor hen kunnen regelen, zijn we al geslaagd in onze missie. En wie weet wat voor moois er nog uit voortvloeit’, vult Karen aan.

‘Cupido Ofzo’ is vanaf maandag 23 november om 20.35u te zien bij VTM.

Lees ook: