Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

De nieuwe reeks is vanaf donderdag 30 januari te zien op Netflix.

TRAILER: Britse thrillerreeks ‘The Stranger’ wordt nu al de nieuwe ‘You’ genoemd

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Op het derde seizoen van ‘You’ is het helaas wachten tot volgend jaar, maar ‘The Stranger’ zou in de tussentijd weleens je nieuwste verslaving kunnen worden. De Britse thrillerreeks verschijnt donderdag 30 januari op Netflix en de trailer ziet er alvast erg veelbelovend uit.


Adam Price (Richard Armitage) is een gelukkig getrouwde man en vader van twee zonen. Wanneer op een dag een vreemde vrouw (Hannah John-Kamen) hem aanspreekt en beweert dat zijn echtgenote Corrine (Dervla Kirwan) jaren geleden haar zwangerschap én miskraam fakete, kan hij z’n oren niet geloven. Maar het is pas wanneer Corrine toegeeft alles te hebben verzonnen en kort erna spoorloos verdwijnt, dat z’n leven en dat van z’n gezin pas écht op z’n kop wordt gezet.

Richard Armitage en Hannah John-Kamen in het nieuwe ‘The Stranger’.

Deal met Netflix


‘The Stranger’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van bestsellerauteur Harlan Coben uit 2015. De televisiewereld is Coben echter niet vreemd. In 2015 werd voor het eerst een boek van hem, ‘No Second Chance’ uit 2003, in een tv-reeks gegoten.

Al beperkt de Amerikaan zich niet tot verfilmingen. In 2016 verscheen de beklijvende minireeks ‘The Five’ waarvoor hij de plot bedacht en drie jaar later volgde ‘Safe’ met Michael C. Hall (bekend van ‘Dexter’) in de hoofdrol. Die laatste reeks is beschikbaar op Netflix.

Hoewel ‘The Stranger’ gebaseerd is op Harlan Cobens gelijknamige bestseller, werd het verhaal niet klakkeloos overgenomen.


Voor fans van Coben is er goed nieuws: de thrillerauteur sloot een deal met Netflix om na ‘The Stranger’ nog meer van z’n boeken te laten verfilmen. Aangezien hij sinds de start van z’n carrière in 1990 al meer dan 30 boeken schreef, is Netflix wel even zoet met Cobens oeuvre.

Zij die ‘The Stranger’ reeds lazen, zullen in onderstaande trailer twee opvallende zaken opmerken: de reeks speelt zich niet af in de VS, maar in het Verenigd Koninkrijk en the stranger uit de titel is in de serie een vrouw, terwijl de vreemdeling in het boek een man is.

‘The Stranger’ is vanaf donderdag 30 januari beschikbaar op Netflix.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer tv-nieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '