Home Lifestyle Langverwachte serie ‘De Bende van Jan de Lichte’ dit jaar bij VTM,...

Langverwachte serie ‘De Bende van Jan de Lichte’ dit jaar bij VTM, maar wel betalend

VTM liet de prestigreeks heel lang in de koelkast liggen, nu is duidelijk waarom.

In oktober 2018 werd de historische serie ‘De Bende van Jan de Lichte’ met veel grandeur voorgesteld op Film Fest Gent, maar de Vlaamse kijker kon de reeks nog altijd niet bewonderen. VTM kondigt nu aan dat de serie eraan komt, maar wel op hun eigen ‘Vlaamse Netflix’. Betalend dus.

Hoofdrolspeler Matteo Simoni deelde op de tweede dag van het jaar twee foto’s van de reeks. ‘”De Bende van Jan de Lichte” is nu wereldwijd uit…behalve in België’, schreef hij erbij. Netflixgebruikers over de hele wereld kunnen de reeks over de bendeleider uit de 18de eeuw nu streamen, behalve wij.

VTM heeft namelijk de rechten om de reeks eerst uit te zenden, maar bleef dit maar uitstellen. Tot nu. Bij de voorstelling van het voorjaarsprogramma laat Medialaan weten dat ‘De Bende van Jan de Lichte’ er dit jaar aan komt, maar wel op een betalend platform.

Het gratis streamingplatform VTM GO dat vorig jaar gelanceerd werd, is een succes, maar Medialaan liet een tijd geleden al weten dat het werkt aan een betalende versie. ‘De Bende van Jan de Lichte’ wordt vermoedelijk de grote klepper waarmee het dat later dit jaar gelanceerd zal worden. De serie is een echte prestigereeks voor VTM, met een topcast (waaronder de vier Callboys!), een unieke, historische setting en een indrukwekkend kostenplaatje.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.