https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ZIEN: eerste beelden van ‘De Bende van Jan de Lichte’, de nieuwe...

ZIEN: eerste beelden van ‘De Bende van Jan de Lichte’, de nieuwe reeks met Matteo Simoni

VTM zal de historische serie later uitzenden, maar ze gaat in oktober al in première op het Film Fest Gent.

In oktober 2016 al deelde Matteo Simoni een eerste foto over ‘De Bende van Jan de Lichte’ op Instagram. Bijna exact twee jaar later gaat de historische serie in première op het Film Fest Gent. VTM, dat de reeks later zal uitzenden, releaste zonet de eerste spectaculaire beelden.

Jan de Lichte

In ‘De Bende van Jan de Lichte’ worden we meegenomen naar het Vlaanderen van de 18e eeuw dat bezet is door de Fransen en de Oostenrijkers. Matteo Simoni speelt bendeleider Jan de Lichte, die in de buurt van Aalst de strijd aangaat met de bezetters en daarbij, gedreven door armoede, overgaat tot diefstallen, overvallen en uiteindelijk ook moord. Hij krijgt het gezelschap van een indrukwekkende cast met onder meer ‘Callboys’-collega’s Stef Aerts en Rik Verheye en ‘Safety First’-collega Ruth Beeckmans. Tom Van Dyck, Inge Paulussen en Dirk Roofthooft trokken eveneens een achttiende-eeuwse tenue aan.

Daar eindigt de lijst van mooie namen niet. De productie van de serie was in handen van Dirk Impens, die ook ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘Daens’ maakte. De regie was voor Robin Pronte, bekend van onder andere ‘D’Ardennen’, en Maarten Moerkerke, die ook de veelbelovende VTM-serie ’13 Geboden’ regisseerde. Scenaristen Christophe Dirickx en Benjamin Sprengers hebben respectievelijk ‘Tabula Rasa’ en ‘Beau Séjour’ op hun conto staan. Klinkt niet slecht, toch?

‘De Bende van Jan de Lichte’ gaat op vrijdag 12 oktober in première op het Film Fest Gent. Daar worden de eerste twee afleveringen getoond in aanwezigheid van de cast, de makers en gasten. VTM zal de serie later uitzenden, maar er is nog geen datum bekend. Als de voorgaande oplijsting van namen je nog niet enthousiast maakte, dan zijn hier de eerste beelden van de serie.

Meer series om te zien: