Home Lifestyle ZIEN: nieuwe Netflixserie met Nederlander Michiel Huisman bezorgt je sowieso slapeloze nachten

ZIEN: nieuwe Netflixserie met Nederlander Michiel Huisman bezorgt je sowieso slapeloze nachten

'The Haunting of Hill House', een van de beste horrorverhalen van de 20e eeuw, werd omgevormd tot een huiveringwekkende serie.

horrorserie Netflix
© Netflix

Fans van horror en hotties kunnen een nieuwe serie voor de herfst toevoegen aan hun Netflix-lijstje. ‘The Haunting of Hill House’ is een klassiek horrorverhaal uit de jaren 50 dat in een modern jasje werd gestoken en net op tijd voor Halloween gereleased wordt. De eerste teaserbeelden zetten je alvast moeiteloos op het puntje van je stoel.

The Haunting of Hill House

‘The Haunting of Hill House’ is een bekende horrorroman uit 1959 van de Amerikaanse auteur Shirley Jackson. Het wordt beschouwd als een van de beste literaire werken over geesten, en werd voor deze serie al omgevormd tot twee films en een toneelstuk.

De adaptatie die horrorkoning Mike Flanagan, maker van onder andere ‘Oculus’ en ‘Gerald’s Game’, voor Netflix creëerde, gaat over een groep broers en zussen die als kinderen opgroeide in een huis dat later het meest beroemde spookhuis van het land werd. Eenmaal volwassen komen ze na een tragedie weer samen om de geesten uit het verleden te confronteren. Waar sommige geesten alleen op de loer liggen in hun gedachten, lijken anderen echt rond te sluipen in de schaduwen van Hill House. De eerste korte teaser die op Twitter verscheen, geeft je al een beetje de bibber.

De spooky serie heeft ook zijn knappe kantjes, genaamd Michiel Huisman en Oliver Jackson-Cohen. Die eerste kan je kennen van ‘Game of Thrones’, de film ‘The Age of Adaline’ met Blake Lively en natuurlijk van ‘Costa!’, die golden oldie met onder meer Kürt Rogiers. Jackson-Cohen heeft een iets minder indrukwekkend palmares, maar wél even indrukwekkende kijkers.

🤳🏻📸

A post shared by Michiel Huisman (@michielhuisman) on

'Sup Boxing Day Sunburn! 💥💥💥

A post shared by Oliver Jackson-Cohen (@ojacksoncohen) on

Naast de twee knappe kerels spelen onder andere Carla Gugino, Timothy Hutton en Elizabeth Reaser mee in ‘The Haunting of Hill House’. De tiendelige serie zal vanaf vrijdag 12 oktober integraal op Netflix te zien zijn. Perfect voor een halloweenavondje!

Meer series om te zien: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.