Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© BBC

'Dit zal het einde betekenen', horen we hem zeggen. 'Daarna kunnen de Peaky Blinders rusten.'

TRAILER: in het zesde seizoen van ‘Peaky Blinders’ haalt Tommy nog een laatste keer alles uit de kast

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Fan van ‘Peaky Blinders’? Houd je dan vast aan de takken van de bomen, want BBC loste de trailer voor het zesde en laatste seizoen. En dat belooft nóg chaotischer en spannender te worden.

By order of the Peaky Blinders moeten we belangrijk nieuws aankondigen: de trailer voor het laatste seizoen van de fantastische BBC-reeks werd gelost! Het is al van 2019 geleden dat we naar het vijfde seizoen konden kijken. Door de coronacrisis – what else? – werden de opnames van het zesde seizoen meermaals uitgesteld, maar ons geduld wordt nu ein-de-lijk beloond.

Vorig jaar verklapte Sam ‘Sir Oswald Mosley’ Claflin aan LADbible al dat Cillian Murphy terug zal keren als Tommy Shelby (gelukkig maar!) én dat de verhaallijnen van het zesde seizoen beter zullen zijn dan ooit. ‘Ik heb scripts gezien en ze zijn heel, heel, heel sappig’, vertelde hij toen. En uit de eerste trailer kunnen we afleiden dat hij niet gelogen heeft. De vertrouwde topcast, inclusief Tom Hardy – lees: zijn personage Alfie leeft dus echt nog 😱 – en Anya Taylor-Joy als Gina, zal weer van de partij zijn om Birmingham en de rest van het Verenigd Koninkrijk nog een laatste keer op stelten te zetten. Of we ook wijlen Helen McCrory nog in de serie zullen zien opduiken als moederkloek Polly is niet helemaal duidelijk. Zij stierf vorig jaar op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Het einde

‘Het laatste seizoen speelt zich af in 1934. De spanning is te snijden en Tommy zit middenin een tweestrijd. Het wordt een mooie, maar ook bloedige weergave van wat er zich in de jaren 30 allemaal afspeelde. Het wordt een echte tragedie‘, aldus scenarioschrijver Steven Knight in een interview met Bustle. Kans is dus groot dat ook Hitler een belangrijke rol zal spelen in het laatste seizoen, en dat geeft de trailer ook al deels prijs.

‘Dit zal het einde betekenen’, horen we Tommy zeggen. ‘Daarna kunnen de Peaky Blinders rusten’, sluit hij de badass trailer vol geweerschoten, gevechten en donkere fragmenten af. Máár niet getreurd, want het zesde seizoen betekent niet het einde van de fantastische franchise. Er werd al bevestigd dat er ook nog minstens een film aankomt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wanneer BBC het zesde seizoen van ‘Peaky Blinders’ precies zal lossen en of het ook meteen weer op Netflix zal verschijnen, is nog niet helemaal duidelijk. Héél lang zullen we er alleszins niet meer op hoeven te wachten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '