Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kinepolis

In Kinepolis Antwerpen opende een zaal waar de film op drie muren geprojecteerd wordt, zodat je meer ín de actie zit.

UITGETEST: ‘Birds of Prey’ in 270° in de nieuwe ScreenX-zaal van Kinepolis

Het is steeds moeilijker om ons naar de cinema te krijgen, dus halen bioscopen alles uit de kast om de verplaatsing de moeite waard te maken. Het nieuwste trucje van Kinepolis is de ScreenX-zaal, waar de film op drie muren geprojecteerd wordt voor een 270°-beleving.


Afgelopen woensdag ging de eerste Belgische ScreenX-zaal in Kinepolis Antwerpen in première, samen met de nieuwe superheldenfilm ‘Birds of Prey’. De film rond de coole crimineel Harley Quinn (Margot Robbie) is met zijn vele vechtscènes en zalige decors perfect voor een 270°-beleving. Het is namelijk zo dat je niet álles in 270° te zien krijgt. De zijschermen beginnen pas te werken wanneer de film in versnelling komt, in dit geval elke keer wanneer Quinn haar vijanden van zich af moet slaan. Vaak dus.

Tennismatch of film?


Het is even wennen wanneer de zijkanten van de zaal voor ’t eerst oplichten. Ik keek een tijdje van links naar rechts alsof ik een wel erg spannende tennismatch probeerde volgen. Gelukkig voor mijn nek besefte ik snel genoeg dat alle actie nog altijd op het middenscherm gebeurt. De zijschermen zijn er om je het gevoel te geven dat je in de film zit, niet om nauwlettend in het oog te houden. Om toch iets van dat gevoel mee te krijgen, ga je dan ook best niet té veel vooraan zitten.

De ScreenX-zaal is een leuk extraatje dat je bioscoopbeleving iets specialer maakt. Voor een meerprijs van 4 euro bovenop een standaardticket, is het de moeite waard om een keer te proberen. Zoals bij een 3D-film zit je meer in de actie, maar je moet er geen vervelend brilletje voor op je neus zetten en je wordt er niet misselijk van. Pluspunten! Mocht je nog iets meer in de film willen kruipen, kan je ‘Birds of Prey’ trouwens ook in de 4DX-zaal zien. Die beleving, waarbij je stoel beweegt en je onder meer wind en water voelt, probeerden we bij de lancering in 2017 ook uit.

Puur plezier


‘Birds of Prey’ bezorgt je bijna twee uur lang puur plezier, buiten dan misschien wanneer de slechterik Black Mask (Ewan McGregor) zijn liefde voor het ‘afpellen’ van gezichten laat zegevieren. Die ene misselijkmakende scène buiten beschouwing gelaten, is de film een perfecte mengeling van vrouwenpower, humor, fantasie- en kleurrijke fashion en zelfs een beetje aandoenlijkheid. Mocht Margot Robbie zich binnen een paar jaar voor een derde keer een blauwroze kapsel aanmeten, trek ik sowieso opnieuw naar de cinema.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '