https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film KIJKTIP: 7 Oscargenomineerde films die je op Netflix kan bekijken

KIJKTIP: 7 Oscargenomineerde films die je op Netflix kan bekijken

Top of flop? Oordeel zelf!

© Netflix

‘1917’, ‘Joker’ en ‘Once Upon a Time … in Hollywood’: het zijn maar enkele van de vele kleppers die volgend weekend kans maken op een Oscar. Om je helemaal voor te bereiden op de belangrijkste prijsuitreiking van het jaar, zochten wij naar zeven Oscargenomineerde films op Netflix. Het streamingplatform hoopte om veel prijzen in de wacht te slepen, maar werd toch een beetje teleurgesteld tijdens de nominaties. Verdienen deze films wel zo’n mooi beeldje? Oordeel vooral zelf.

1 / 7
Marriage Story
The Two Popes
The Irishman
American Factory
Klaus
The Edge of Democracy
Life Overtakes Me
Marriage Story
Marriage Story

Synopsis in één zin: Charlie en Nicole staan op het punt om te scheiden en alles te verliezen, maar ontdekken tegelijkertijd hoe ze na hun breuk weer naar elkaar en hun zoontje kunnen toegroeien.

Hoofdrolspelers: Adam Driver, Scarlett Johansson en Azhy Robertson.

Genomineerd voor: Beste Film, Beste Vrouwelijke Hoofdrol, Beste Mannelijke Hoofdrol, Beste Originele Scenario, Beste Originele Muziek en Beste Vrouwelijke Bijrol.

Bekijk de trailer hier.

The Two Popes
The Two Popes

Synopsis in één zin: Achter de muren van het Vaticaan moeten de conservatieve paus Benedictus en de liberale toekomstige paus Franciscus het eens worden over een sterke basis die de katholieke kerk nieuw leven moet inblazen.

Hoofdrolspelers: Anthony Hopkins, Jonathan Pryce en Juan MinujÍn.

Genomineerd voor: Beste Mannelijke Hoofdrol, Beste Bewerkte Scenario en Beste Mannelijke Bijrol.

Bekijk hier de trailer.

The Irishman
The Irishman

Synopsis in één zin: De beruchte huurmoordenaar Frank Sheeran blikt in het bejaardentehuis terug op de vele geheimen die hij van de Bufalino-misdaadfamilie moest bewaren.

Hoofdrolspelers: Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci.

Genomineerd voor: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Bewerkte Scenario, Beste Visuele Effecten, Beste Camerawerk, Beste Montage, Beste Productieontwerp, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Kostuumontwerp.

Bekijk hier de trailer.

American Factory
American Factory

Synopsis in één zin: In het postindustriële Ohio opent een Chinese miljardair een nieuwe firma in een verlaten fabriek van General Motors en werft daarvoor tweeduizend Amerikanen aan, maar nieuwe hoop en optimisme maken er al snel plaats voor tegenslagen wanneer de Amerikaanse arbeidersklasse botst met het hoogtechnologische China.

Hoofdrolspelers: Junming Wang, Robert Allen en Sherrod Brown.

Genomineerd voor: Beste Documentaire.

Bekijk hier de trailer.

Klaus
Klaus

Synopsis in één zin: Wanneer de nieuwe postbode van Smeerensburg, Jesper, bevriend raakt met de eenzame speelgoedmaker Klaus, doorbreken ze een eeuwenoude vete en zorgen ze voor blijdschap en warmte in het donkere en koude dorp.

Hoofdrolspelers (stemacteurs): Jason Schwartzman, J.K. Simmons en Rashida Jones

Genomineerd voor: Beste Animatiefilm.

Bekijk hier de trailer. 

The Edge of Democracy
The Edge of Democracy

Synopsis in één zin: Een politieke documentaire waarin de personages met behulp van persoonlijke herinneringen op zoek gaan naar de complexe waarheid achter de ondergang van twee Braziliaanse presidentschappen.

Hoofdrolspelers: Dilma Rousseff, Luiz Inácio Lula da Silva en Marisa Letícia Lula da Silva.

Genomineerd voor: Beste Documentaire.

Bekijk hier de trailer.

Life Overtakes Me
Life Overtakes Me

Synopsis in één zin: Honderden getraumatiseerde vluchtelingenkinderen trekken zich in Zweden terug uit de onzekerheden van hun leven en belanden in coma-achtige toestand: het terugtredingssyndroom.

Hoofdrolspelers:  Henry Ascher, Nadja Hatem en Mikael Billing.

Genomineerd voor: Beste Korte Documentaire.

Bekijk hier de trailer.

Beelden: © Netflix

Lees ook: