Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Universal Pictures

Het derde en laatste deel van de saga is nu te zien in de bioscoop.

REVIEW: ‘””Jurassic World: Dominion”” slokt je van in het begin op en laat je gedurende de hele film niet meer los’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Echte fans konden vorige week al naar de avant-première, maar voor het grote publiek is ‘Jurassic World: Dominion’ nu ook te zien in de bioscoop. Redactrice en ‘Jurassic’-fan Ysaline zag het derde en laatste deel van de franchise al en vertelt je wat ze ervan vindt.

‘Jurassic World: Dominion’ speelt zich af vier jaar nadat Isla Nublar is vernietigd. Dinosaurussen leven en jagen nu samen met mensen. Zal de mens het roofdier bij uitstek blijven op een planeet die ze moeten delen met angstaanjagende wezens? Je ontdekt het in ‘Jurassic World: Dominion’!

Dinosaurussen, het is een dingetje, ook voor mij. Ik heb in tegenstelling tot mijn collega Herlinde dan niet per se iets met dinosaurussen zelf, maar ik hou wel echt van alle ‘Jurassic’-films. Maar niet alleen onze redactie heeft iets met de uitgestorven diersoort. Ook jullie, onze lezers, zijn dinofans. Dat merkten we vooral aan jullie enthousiasme voor het dinopark dat op zo’n 25 minuutjes van De Panne ligt. Laten we dus zeggen dat ‘Jurassic World: Dominion’ right up our Flair-alley is.

Voor mij begon de obsessie met dinofilms eigenlijk al van kleins af aan. Wat waarschijnlijk het geval is bij tal van andere 90s-kids zoals ik. Ik herinner me nog dat ik als kind ‘Platvoet en zijn vriendjes’ aka ‘The Land Before Time’ – weet je nog, Ducky, Cera en Spike? – een van de mooiste en tegelijk triestigste films ooit vond. Ik keek ‘m enkele maanden geleden zelfs nog eens opnieuw en hij wist me nog even hard te raken.

© Universal Pictures

Niet lang nadat ik ‘Platvoet’ zag, vloeide mijn liefde voor de uitgestorven dieren over in de klassiekers ‘Jurassic Park’. Die films zag ik tal van keren, al was het soms met één oog. En die liefde voor dinofilms is blijven hangen, ook doorheen ‘Jurassic World’. En niet alleen omwille van Chris Pratt en Omar Sy, twee acteurs waar ik echt van hou, maar ook vanwege het verhaal en het epische eraan. Sci-fi is sowieso mijn ding en als het dan nog eens met dieren is, ben ik helemaal verkocht.

Cross-over

Ik hoef je dan ook niet te vertellen hoe enthousiast ik was toen ik een uitnodiging voor de persvisie van ‘Jurassic World: Dominion’ in mijn mailbox kreeg. Mijn reactie was letterlijk: ‘OH MY GOD!’. Als in: ik mag ‘m eindelijk gaan kijken. Ik kijk al uit naar het derde deel sinds ik de tweede film zag. En toen de eerste beelden online verschenen werd mijn enthousiasme alleen maar groter. Toen ik ontdekte dat er als het ware een cross-over tussen ‘Jurassic Park’ en ‘Jurassic World’ zou plaatsvinden, kon mijn geluk al helemaal niet meer op.

© Universal Pictures

Ik vertrok dus met veel enthousiasme naar Kinepolis Brussel waar ik van ‘Jurassic World: Dominion’ in IMAX-versie mocht genieten. Ik was onder de indruk van het imposante scherm, maar het was wel wat sukkelen met zo’n 3D-brilletje boven mijn eigen bril. Voor mij mocht het eerlijk gezegd een Laser Ultra-versie zijn, dan hoefde ik niet heel de tijd mijn twee brillen op mijn neus te schuiven. Maar het zotte beeld én geluid waren het zeker waard. Dat gezegd zijnde: mijn hele lijf tintelde al nog voor de film begon en ik had even schrik dat ik teleurgesteld zou zijn, net omdat ik zo overenthousiast was.

Spanning door mijn lijf

Maar niets was minder waar. Ik keek twee en een half uur vol genot en met een grote smile naar het finale deel van de ‘Jurassic World’-saga. Ik zag tal van grappige, enge maar ook überschattige dino’s, sprong tal van keren op van de schrik en voelde de spanning door mijn lijf gieren. En voor wie denkt: bah, meer dan twee uur is té lang. Think again. De film is zo goed dat hij je helemaal opslokt en je gedurende heel de film niet meer loslaat. Zo heb je zelfs niet door dat het een langspeelfilm is.

© Universal Pictures

Ook de reünie tussen Ellie, Allan en Ian en de rollen die ze spelen, maakten mijn kinderhart helemaal blij en warm. De personages uit ‘Jurassic Park’ en ‘Jurassic World’ zorgen samen voor een mooi geheel, alsof de puzzelstukjes na al die jaren in elkaar vallen. En het nieuwe personage Kayla Watts, gespeeld door ‘Someone Great’-actrice DeWanda Wise, was voor mij een goede aanvulling op al een topcast.

‘Jurassic World: Dominion’ was alles wat ik ervan verwacht had en meer. Sci-fi, humor, spanning, nostalgie, liefde, actie... Wat wil een mens nog meer? Toen de aftiteling begon, was ik tevreden en voldaan, maar tegelijkertijd ook triest. Want het ‘Jurassic’-tijdperk zit er nu echt op. Tenzij de makers toch nog met een nieuw concept komen? Een spin-off over Blue bijvoorbeeld? Ik zou er alvast geen nee tegen zeggen!

© Universal Pictures

‘Jurassic World: Dominion’ is nu te zien in de bioscoop.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '