Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

‘Het is te nemen of te laten.’

PREVIEW: confrontatie en een ellenlange wishlist in de eerste aflevering van ‘Blind Gekocht’

Dewy De Leeneer

Eindelijk is het zover: het vijfde seizoen van ‘Blind Gekocht’ is vanaf morgen te zien op Play4. Eerder werd al duidelijk dat het dit seizoen voor de experten geen eitje zal worden, en dat merken we al meteen in de eerste aflevering.

Vorige week maakten we al kennis met de eerste drie gezinnen voor wie experten Kinga, Bart en Kelly op zoek gaan naar een woning in ‘Blind Gekocht’. Anouchka (30) en Mathias (36) zetten de experten ondanks hun ruim budget van 715.000 euro al voor een haast onmogelijke opdracht.

Ellenlange wishlist

Bart doet een poging de ellenlange lijst op te sommen: ‘Een karaktervolle woning met charme, liefst een open bebouwing, een loods van 200 vierkante meter, voldoende parkeerplaats, een oprit, niet gelegen aan een drukke baan, een plaats waar Mathias kan laden en lossen, vier slaapkamers, twee badkamers, dubbele douchekop, een grote dressing voor Anouchka, een grote leefruimte, een open keuken, een grote privétuin met een bloemenweide, moestuin en fruitbomen én als kers op de taart nog een containerunit in de tuin: de helft bureau en de helft dj-booth.’ Dat Anouchka en Mathias weten wat ze willen, is duidelijk. Hun droomhuis ligt liefst ook op maximum twintig minuten van hun huidige woonplaats in Tervuren.

Voorwaarden

Dat lijkt een onmogelijke opdracht. Er zit maar een ding op: de kandidaten confronteren met hun eisen. De experten maken de beslissing het koppel enkele voorwaarden voor te leggen. Anouchka en Mathias mogen vier criteria doorgeven en daar zullen Kinga, Bart en Kelly zeker rekening mee houden. Gaat het koppel niet akkoord, dan kunnen de ‘Blind Gekocht’-experten hen jammer genoeg niet verderhelpen. ‘Het is te nemen of te laten’, klinkt het bij nieuwkomer Kinga. ‘De volmacht wordt straks getekend, of niet.’ Aan Anouchka en Mathias de keuze.

Tegenpolen

En ook stadsmus Syl en natuurmens Johan maken het Jani en co niet gemakkelijk, als complete tegenpolen. Hij houdt van hout en Zweedse hutten, zij van strak en modern. Kinga vat het mooi samen: ‘Ze zijn in alles verschillend. In hun behoefte van waar ze willen wonen, in stijl, in alles. En dat is mijn allereerste opdracht. Auwch.’ En dan is er nog de locatie: Syl wil in Brugge blijven, dus Johan zal moeten uitwijken naar de grote stad. Met een budget van 480.000 euro hoopt het nieuwsamengesteld gezin een eigen stekje te vinden met de hulp van de experten.

Zijn Anouchka en Mathias in staat hun eisenlijstje drastisch in te korten en komen Syl en Johan tot een overeenkomst? Dat zie je morgen, donderdag 6 april, om 21u op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '