Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

De reis gaat gepaard met de nodige risico's.

PREVIEW: lijkzakken, lekken en zeemansgraven in ‘Over De Oceaan’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het tweede seizoen van ‘Over De Oceaan’ gaat deze avond van start. Zes BV’s wagen zich opnieuw aan een onvergetelijk avontuur op een zeilboot. Dat gaat gepaard met de nodige risico’s, en dat besef komt even binnen wanneer het gesprek gaat over een lijkzak die mee aan boord is.

Annelien Coorevits, Gert Verheyen, James CookeJonas Geirnaert, Ella Leyers en Elodie Ouedraogo zeilden vanuit Gran Canaria meer dan 5000 kilometer naar het eiland Santa Lucia. Ze deden dit zonder ervaring en zonder enige hulp van buitenaf, waardoor het een behoorlijk gevaarlijke reis is. James Cooke is bootmanager, een niet te onderschatten taak. Zijn goede vriend Jani Kazaltzis, die vorig seizoen meedeed, geeft hem nog enkele tips mee voor vertrek.

Beginnen lekken

Zo wijst hij James op de aanwezigheid van een lijkzak. ‘Als het extreem wordt, ben jij diegene die moet weten waar de lijkzak is’, aldus Jani. Tot grote verbazing van James. ‘Dat is heel eng, verstop die ergens’, besluit Jani. ‘Hij is nog ingepakt, dat stelt me gerust’, lacht James groen.

Op dag negen gaat het gesprek over het ergste wat aan boord kan gebeuren, en de bewuste lijkzak komt ter sprake. Elodie, die als taak eerste hulp en verzorging kreeg, moet als er iemand overlijdt die persoon in de lijkzak steken met hun slaapzak. Dat laatste is nodig om een wel heel specifieke reden: ‘Omdat jullie zullen beginnen te lekken’, legt Elodie uit. ‘We moeten dat vocht opvangen’.

Luchtige draai

Gelukkig is er nog Jonas die een luchtige draai aan het gesprek kan geven. ‘Moet dat als ik sterf per se mijn slaapzak zijn’, vraagt hij. ‘Want dat is een heel dure. Of mag ik wisselen met iemand die een goedkopere slaapzak uit Aldi ofzo heeft?’

Over De Oceaanzie je vanaf 16 januari elke maandag om 21u op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '