Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou worstelt zich door de cursus wondzorg.

PREVIEW: de verpleegkundigen in spe botsen op de eerste reality checks in ‘Een Echte Job’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Maandag is het zover! Dan beginnen An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou aan hun job in de zorg in ‘Een Echte Job’. Dat dat bij sommigen met de nodige zenuwen gepaard gaat, blijkt uit een eerste teaser die VTM op ons loslaat.

Geriatrie, pediatrie, neurochirurgie, orthopedie en de spoed. Op deze afdelingen zullen de vijf bekende gezichten de komende weken stage lopen als verpleegkundigen in het gloednieuwe seizoen van ‘Een Echte Job’. Voor hun stages van start gaan, krijgen ze uiteraard eerst een spoedcursus verpleegkunde aan de Odissee Hogeschool. Al begint die meteen met een stevige reality check… ‘Dat was wel confronterend omdat ik toen besefte: ik weet niets. Ik heb geen idee wat ik moet doen als iemand in nood is. Dat is heel beangstigend’, vertelt An. En ze is duidelijk niet de enige.

In de teaser zien we onder meer hoe Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou zich door de cursus wondzorg worstelt. Letterlijk, want Sarah kan amper naar de afbeeldingen kijken. De ernst van wat haar de komende weken te wachten staat, dringt dan ook stilaan door. Julie Vermeire besluit dan weer de theorie meteen in de praktijk toe te passen. Haar slachtoffer? Papa Jacques, die met de juiste techniek netjes op de benen komt te staan.

Tijd voor actie

Veel tijd voor bezinning is er echter niet. Wanneer de eerste stagedag is aangebroken, is het na een snelle rondleiding op de spoed meteen bittere ernst voor chocolatier Dominique Persoone. De 100-jarige Maria is opgenomen met acute ademnood en bezorgt Dominique zijn vuurdoop. Ook Sarah kent op de afdeling orthopedie een pittige start. Zij moet Eddy verzorgen, die herstelt van een pijnlijke open scheenbeenbreuk. Zo komt die cursus wondzorg meteen goed van pas.

An schuift op de afdeling pediatrie dan weer aan tijdens een briefing onder verpleegkundigen en mag de 2-jarige Alina verzorgen. Andy start zijn stage op neurochirurgie met een medicatieronde en haalt tijdens de lunch zijn beste goocheltrucs boven. En ook Julie moet de handen uit de mouwen steken op geriatrie en viert een eerste, jarige patiënt.

Vanaf maandag 16 januari kan je elke maandag op VTM naar ‘Een Echte Job’ kijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '