https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Eén

Zelfs DDT keert terug!

MIJN GEDACHT: er komen gloednieuwe afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’

Vlaanderen heeft er om gevraagd en Eén heeft toegezegd: er komen acht gloednieuwe afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’. Ter ere van de dertigste verjaardag van de serie komen De Kampioenen, inclusief DDT, eenmalig terug samen op ons scherm.


Danira Boukhriss mocht maandagavond in ‘Vandaag’ het grote nieuws van de terugkeer van ‘F.C. De Kampioenen’ aankondigen. Enkele acteurs van de serie schoven bij haar aan tafel en vertelden hoe het idee van de comeback er kwam, acht jaar na de allerlaatste aflevering. ‘We krijgen van mensen voortdurend de vraag wanneer er nieuwe afleveringen komen’, vertelde An Swartenbroekx, die ook naast actrice ook scenarioschrijver van de reeks is. Herman ‘Marcske’ Verbruggen besloot met de vraag naar de netmanager van Eén te trekken en die vond de dertigste verjaardag van de serie een goede gelegenheid voor een korte comeback.

De Kampioenen zoals we ze kennen


Na vier films waarin de Kampioenen vaak het café van Pascale verlaten, wordt er in de nieuwe afleveringen teruggekeerd naar de kern van de serie. Er zal gefilmd worden in de gekende decors. Bovendien zal ook oerslechterik DDT erbij zijn voor de comeback. Jacques Vermeire, die ook te zien zal zijn in de vierde film, zat maandag mee aan tafel in ‘Vandaag’. Of Balthasar Boma meedoet in de nieuwe afleveringen, is nog maar de vraag. Als we de trailer van ‘F.C. De Kampioenen: Viva Boma’ mogen geloven, heeft de pdg van Boma Vleesindustrie N.V. het leven gelaten.

Fans van de slechtste voetbalploeg van Vlaanderen moeten wel nog even geduld oefenen. De nieuwe afleveringen zullen pas in 2021 op Eén te zien zijn. Maar dat neemt niet weg dat het enthousiasme bij de kijker groot is. Herman Verbruggen ging het nieuws al even verspreiden en kreeg heel leuke reacties.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content