Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Je kan de nieuwe afleveringen heel binnenkort bekijken.

Netflix lost spannende trailer van tweede seizoen van ‘Snowpiercer’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een serie die perfect aanleunt bij de koude temperaturen is ‘Snowpiercer’. Goed nieuws voor alle fans die (on)geduldig wachten op nieuwe afleveringen, want Netflix maakt de uitzenddatum van seizoen 2 bekend én lost een spannende trailer.


Snowpiercer‘ kwam vorig jaar uit op Netflix en was meteen een van de meest bekeken series van 2020 op de streamingdienst. De reeks vertelt het verhaal van een soort tweede ijstijd die is aangebroken. De hele wereld is bedekt met een dikke laag sneeuw en de buitentemperatuur bedraagt zo’n – 119 (!) graden Celsius. De laatste overlevenden zitten op een trein die al zeven jaar de wereld rondrijdt. In de Snowpiercer geldt een klassensysteem waarbij de rijken in alle luxe reizen in de voorste wagons en de armen – de Taillies – als uitschot worden behandeld in de staart van het voertuig. Dat leidt natuurlijk tot rebellie en die opstand staat centraal in de eerste tien afleveringen van het eerste seizoen. We kregen al een teaser te zien van seizoen 2 waarin duidelijk werd dat de treinreis nog een pak spannender zal worden en de trailer die Netflix loste, bevestigt dat alleen maar.

Mr. Wilford is terug!


Net nu Taillie Layton (Daveed Diggs) de leiding overnam van Melanie Cavill (Jennifer Connelly) staat er een nieuwe coup gepland. Melanie is de rechterhand van de uitvinder van de Snowpiercer Mr. Wilford, maar eigenlijk deed ze alsof ze hem was en had ze al die tijd zélf de touwtjes in handen. Op het einde van seizoen 1, opgepast spoiler alert, zagen we dat een tweede trein Big Alice plots uit het niets opduikt en de Snowpiecer inhaalt. ‘Wijlen’ Mr. Wilford (Sean Bean) blijkt toch alive and kicking en heeft daar de leiding. Ook Melanies dochter Alexandra (Rowan Blanchard), die ze helaas moest achterlaten toen de wereld verging, heeft daarop een zitje kunnen scoren.

Mr. Wilford probeert met de hulp van Alex, die natuurlijk pissed is op haar moeder, terug de macht te grijpen over de Snowpiercer. Dat laten Layton en zijn vrienden natuurlijk niet zomaar gebeuren. Ondertussen lijkt de aarde weer op te warmen, wat de hoop doet groeien dat leven buiten de trein opnieuw mogelijk is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Doet Mr. Wilford een belletje rinkelen bij jou? Dat is normaal, want de acteur kroop ook in de huid van Ned Stark in het allereerste seizoen van ‘Game of Thrones‘. Dit keer heeft hij een iets minder nobele rol, maar wie weet blijft zijn hoofd wel iets langer op z’n plaats zitten. De eerste aflevering van seizoen 2 van ‘Snowpiercer’ verschijnt op dinsdag 26 januari op Netflix. Daarna kan je elke week naar een nieuwe aflevering kijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '