Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Van een QR-code op je bil tot zo’n 100 contactgegevens vanbuiten leren: hoe zou jij je voorbereiden?

Deze 14 voortvluchtigen wagen zich aan een nieuw seizoen van ‘Klopjacht’

Dewy De Leeneer

Yes! Binnenkort verwent Play4 ons met een gloednieuw seizoen van ons favoriete kat-en-muisspel: ‘Klopjacht’. Twee weken geleden kregen we al een teaser te zien, maar vandaag komen we meer te weten over de 14 onbekende Vlamingen die zich wagen aan het nagelbijtende programma. Van een cafébazin en haar favoriete klant tot een marinier: het belooft alvast veel goeds.

Veertien doodgewone Vlamingen zetten hun leven van de ene op de andere dag op z’n kop voor ‘Klopjacht’. Ze moeten vierhonderd uur (!) lang uit het oog én uit de handen blijven van een team topspeurders die bakken ervaring hebben bij de politie, defensie of in de private sector. Gooi daar nog eens op elke hoek van de straat een camera bij en ontelbaar veel erg oplettende burgers en je kan het al raden: het is geen evidentie. Aan de voortvluchtigen om zo lang mogelijk onder de radar te blijven met behulp van vermommingen, niet-traceerbare hulplijnen en sluwe ontsnappingsroutes.

De 14 kandidaten

Het derde seizoen van dit avontuur vol spanning en adrenaline verschijnt vanaf 3 september elke zondag op Play4. Wie zich daaraan durft te wagen? Dat zijn deze veertien voortvluchtigen:

Katrien (55) uit Geluwe & Yves (38) uit Wevelgem

Katrien (55) uit Geluwe & Yves (38) uit Wevelgem

Katrien (55) uit Geluwe & Yves (38) uit Wevelgem

Katrien is een (ex-)cafébazin, Yves haar favoriete vaste klant. Ze beschouwen elkaar al jaren als moeder en zoon. Yves is zaakvoerder bij Dakwerken Cooreman en zet zijn gezin altijd op de eerste plaats. De West-Vlaamse Katrien is wat je je bij een keitoffe cafébazin voorstelt: een spraakwaterval die haar mannetje kan staan met een hoek af! Ze tatoeëerde voor het programma namelijk een QR-code op haar bil waarmee het duo netwerk kan contacteren. Hilarisch, maar wel handig!

Jonna (23) & Kevin (20) uit Willebroek

Jonna (23) & Kevin (20) uit Willebroek

Jonna (23) & Kevin (20) uit Willebroek

Deze broers hebben een grote passie voor basketbal en speelden beiden op hoog niveau. Jammer genoeg moest Jonna zijn droom zo’n vier jaar geleden opgeven door reuma. Maar daar laat de jongeman het niet bij, want hij coacht nu een team van jeugdspelers. Je herkent Jonna misschien wel, want hij doet ook mee aan het gloednieuwe seizoen van ‘Love Island’. Hij werkt als Junior HR Consulent en zijn broer Kevin studeert Marketing in Mechelen, waar hij ook op kot zit. Hun inspiratie voor ‘Klopjacht’ halen ze uit de serie ‘Prison Break’, benieuwd of ze daarmee uit de handen van de speurders kunnen blijven!

Chloé (26) uit Knokke

Chloé (26) uit Knokke

Chloé (26) uit Knokke

Chloé zit in haar laatste jaar Geneeskunde en droomt ervan zich aan te sluiten bij Artsen Zonder Grenzen zodat ze mensen kan helpen in het buitenland. Ze is erg sportief en gaat vaak lopen en zwemmen. Tijdens ‘Klopjacht’ heeft ze nog één examen af te leggen, en dat wil ze zeker niet missen, dus waagt ze zich eraan tijdens het programma. Ongetwijfeld een risico én een extra uitdaging! Benieuwd of ze slaagt!

Kiala (47) & Tine (47) uit Mortsel

Kiala (47) & Tine (47) uit Mortsel

Kiala (47) & Tine (47) uit Mortsel

Kiala en Tine zijn niet enkel ex-collega’s, maar ook beste vriendinnen. Nu bijna al hun kinderen uit het huis zijn, genieten ze volop van het leven en hebben ze een nieuw avontuur voor ogen. Kiala werkt als familiaal bemiddelaar en is kunstenares, Tine werkt als bediende bij de webstore Elle & Rapha. De twee vriendinnen staan sterk in het leven en passen in het plaatje: ‘Thelma & Louise’-vibes incoming!

Ann-Sophie (19) uit Zwijnaarde & Roxan (20) uit Ledeberg

Ann-Sophie (19) uit Zwijnaarde & Roxan (20) uit Ledeberg

Ann-Sophie (19) uit Zwijnaarde & Roxan (20) uit Ledeberg

Roxan en Ann-Sophie mogen dan wel de jongste deelnemers zijn van dit seizoen, toch zijn ze niet te onderschatten. De vriendinnen leerden elkaar kennen in het volleybalteam en zien elkaar als zussen. Roxan studeert Toegepaste Psychologie, Ann-Sophie is student Financiën en Verzekeringen. Dat ze zo jong zijn en zich aan het spel wagen, zien zij net als een extra uitdaging. You go, girls!

Marisya (23) & Meredith (27) uit Schellebelle

Marisya (23) & Meredith (27) uit Schellebelle

Marisya (23) & Meredith (27) uit Schellebelle

Marisya is vroedvrouw en studeert Verpleegkunde, Meredith werkt als Sociaal Verpleegkundige op de Materniteit en Pediatrie. De twee zussen hebben een ijzersterke band en kregen sinds het overlijden van hun papa nóg een specialere relatie met hun mama. Ze wonen allebei nog thuis en hebben zelfs matching tattoos met haar: de ‘M’ van Marisya, Meredith en Marnix (hun vader). Het is dus geen verrassing dat hun mama een erg belangrijke rol zal spelen tijdens het vluchten!

Jasper (29) & Brieuc (27) uit Deinze

Jasper (29) & Brieuc (27) uit Deinze

Jasper (29) & Brieuc (27) uit Deinze

Jasper en Brieuc zijn al negen jaar samen en naar eigen zeggen ook de perfecte match. Naast levenspartners zijn ze ook zakenpartners: het koppel baat ijssalon ‘kreem’ uit in Deinze. Constant samenwerken zorgt er natuurlijk voor dat Jasper en Brieuc elkaar door en door kennen, ideaal voor een avontuur als ‘Klopjacht’. Het strafste van al? De twee leerden de contactgegevens van zo’n honderd mensen uit hun hoofd voor het programma!

Polle (42) uit Bredene

Polle (42) uit Bredene

Polle (42) uit Bredene

Polle heeft zijn vlucht op voorhand tot in de puntjes met militaire precisie voorbereid, inclusief een uitgebreid plan om het hoofdkantoor van de speurders neer te halen. Een man met kennis, dat zie je, hij werkt dan ook als marinier voor Defensie. Hij is erg fier op zijn werk en zal zijn ervaringen en technieken proberen te gebruiken tijdens ‘Klopjacht’. Achter die stoere façade schuilt echter een lieve familieman die alles doet voor zijn gezin.

Wie van de voortvluchtigen lukt het om uit de handen van de speurders te blijven? Dat ontdek je vanaf 3 september elke zondag op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '