Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Sommigen hebben al ervaring, anderen totaal niet!

Deze 20 modellen strijden om de titel van ‘Belgium’s Next Top Model’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

The wait is almost over! Op 15 september kunnen we eindelijk van de eerste aflevering van ‘Belgium’s Next Top Model’ op Streamz smullen. Hoewel het om een gloednieuwe editie van de bekende tv-modellenzoektocht gaat, blijft het doel wel hetzelfde: een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt strikken. Dit zijn de ambitieuze modellen die het avontuur zullen aangaan.

Amba (18)

Amba (18)

Amba (18)

Amba is een half Noors, half Belgisch talent. Ze studeert communicatiewetenschappen en is vastbesloten om haar plaats in de modellenwereld te veroveren. Ervaring heeft ze nog niet, maar Amba is vastbesloten om uit haar comfortzone te stappen. Amba komt uit een internationaal gezin en groeide op met vijf talen aan tafel (Noors, Engels, Spaans, Frans en Nederlands). Naast haar ambities als model, heeft ze een grote interesse in journalistiek en schrijft ze graag. Amba is trouwens verzot op laarzen. Zonder is haar outfit niet compleet.

Andres (19)

Andres (19)

Andres (19)

Andres is half Belgisch en half Portugees. Hij heeft net zijn diploma LO & Sport en begint komend academiejaar aan een studie verpleegkunde. Sinds zijn achtste wordt Andres gevolgd door een fotograaf en maken ze jaarlijks foto’s. Hoewel hij volgens de ‘strikte eisen’ van de modellenwereld nét te klein is, droomt hij van een toekomst als model. Zijn deelname aan ‘BNTM’ is zijn kans om aan de wereld te bewijzen dat lengte geen belemmering hoeft te zijn voor een modellencarrière.

Emilia (21)

Emilia (21)

Emilia (21)

Emilia is afkomstig uit Antwerpen. Op dit moment studeert ze TEW. Het komende academiejaar trekt ze een semester naar Milaan voor een major in finance. Naast haar studies is Emilia model en content creator. Ze uit haar creativiteit en passie voor mode door bij te springen als creative director bij verschillende merken. Modellenwerk varieert van editorial tot lookbook shoots. De reden waarom ze deelneemt aan ‘BNTM’ is haar levensmotto: ‘If you never try you’ll never know!’. Ze beschouwt deze ervaring als een uitdaging en een kans om mensen te leren kennen met dezelfde interesses.

Marson (23)

Marson (23)

Marson (23)

Marson heeft Nederlandse en Curaçaose roots. Hij studeert binnenkort af als orthopedagogisch begeleider, maar zijn passie ligt bij modellenwerk, acteren en zingen. Marson koos voor ‘BNTM’ om zijn eigen verhaal te beginnen en jongeren te inspireren om uit hun comfortzone te stappen. Hij heeft altijd gedroomd van modellenwerk, maar vond zichzelf niet mooi genoeg. Dankzij donkere (rol)modellen besefte hij echter de schoonheid van zijn eigen donkere huid. Marson wil het verschil maken en op zijn beurt anderen helpen. Daarnaast zingt Marson in een gospelkoor en schrijft hij graag.

Sam (23)

Sam (23)

Sam (23)

Sam is studente toegepaste economische wetenschappen. Ze werkt momenteel in een supermarkt en had nog geen modellenervaring, tot ze aan dit nieuwe avontuur begon. Sam besloot deel te nemen aan ‘BNTM’ om uit haar comfortzone te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en de modewereld te verkennen. Ze is gepassioneerd door mode, trends en het upcyclen van kleding. Met haar deelname hoopt Sam zichzelf verder te ontdekken en haar passie na te jagen.

Gilles (20)

Gilles (20)

Gilles (20)

Gilles is een energieke jongeman afkomstig uit Aalst. Hij volgt een opleiding tot leerkracht secundair onderwijs. Hoewel hij als kind al fotoshoots deed, had hij voor zijn deelname aan het programma geen professionele modellenervaring. Met zijn deelname wil Gilles laten zien dat de verwachtingen rondom lengte en lichaamsbouw van een model absurd zijn, en dat hij als model met enkele centimeters minder nog steeds kan schitteren. Zijn geheime troef: dankzij dertien jaar ballet en vijftien jaar Urban danservaring weet hij als geen ander hoe hij zijn lichaam moet bewegen!

Fardowza (20)

Fardowza (20)

Fardowza (20)

Fardowza is een Kortrijkse met Somalische roots. Ze studeert eventmanagement en werkt als bediende in een restaurant. Voor Fardowza is een deelname aan ‘BNTM’ een prachtige kans om ervaring op te doen en de modellenwereld écht te leren kennen. Het is een grote stap, maar ze is klaar om deze kans met beide handen te grijpen. Fardowza omschrijven in één woord? Dat is onmogelijk voor zo’n veelzijdige jongedame. Kijk binnenkort vooral zelf naar wat ze allemaal in haar mars heeft!

Seppe (22)

Seppe (22)

Seppe (22)

Seppe is momenteel werkzaam als beauty consultant en heeft een achtergrond als kapper en schoonheidsspecialist. Binnenkort zal hij ook een make-upopleiding volgen om zijn expertise te verbreden. Seppe heeft reeds enige ervaring in de modellenwereld opgedaan en is vastberaden om te zien waar deze reis hem naartoe zal leiden. Zijn interesse in modellenwerk begon al op jonge leeftijd, toen hij in de reclameboekjes van de ‘Fun’ terechtkwam. Hij was ook al te zien in verschillende spotjes. Seppe houdt van opvallende outfits waarin hij helemaal zichzelf kan zijn. Hij is vastbesloten om de wereld van beauty en mode te veroveren.

Zahra (20)

Zahra (20)

Zahra (20)

Zahra is een avontuurlijke twintigjarige met Algerijnse en Duitse roots. Momenteel neemt ze een tussenjaar waarin ze haar passie voor fotografie verkent, in koffiebars werkt en door Zuid-Korea reist. Hoewel ze als kind al vaak voor de camera stond, deed ze nog geen professioneel modellenwerk. Ze neemt deel aan ‘BNTM’ om nieuwe ervaringen op te doen en zichzelf te ontdekken. Zahra is zelf ook modellenscout voor twee bureaus in Amsterdam.

Radja (24)

Radja (24)

Radja (24)

Radja is half Burundees, half Rwandees. Zijn passie voor mode en de entertainmentindustrie heeft hem geleid naar een stewardopleiding, maar zijn hart ligt bij acteren. En ook een mogelijke modellencarrière neemt hij serieus. Hij heeft al eerdere ervaring met fotoshoots en heeft zelfs al in drie modeshows meegelopen. Radja is naar eigen zeggen een echt feestbeest. Zijn grootste zwakte: hij kan niet goed tegen koude.

Tessa (17)

Tessa (17)

Tessa (17)

Tessa is de jongste deelnemer maar helemaal klaar om haar carrière als model te beginnen. Hoewel ze geen eerdere ervaring heeft, ziet ze haar deelname aan ‘BNTM’ als een unieke kans om haar ware roeping te ontdekken. Ze heeft zojuist haar middelbare school afgerond en zal binnenkort beginnen aan een opleiding logopedie aan de hogeschool. Tessa wil zichzelf ontwikkelen, nieuwe vriendschappen opbouwen en plezier maken tijdens haar avontuur in de modellenwereld. Naast haar interesse in mode, geniet ze van de scouts, fitness, winkelen en quality time met vrienden. Met haar enthousiasme, toewijding en positieve instelling is Tessa vastbesloten om te winnen en haar dromen waar te maken.

Dylan (22)

Dylan (22)

Dylan (22)

Dylan heeft Congolese, Angolese en Amerikaanse roots. Hij studeert grafisch ontwerp en heeft al vier jaar ervaring als model. Zo liep hij al shows tijdens Fashion Weeks in Parijs, Milaan én New York, en heeft hij in verschillende modebladen gestaan. Met ‘BNTM’ wil hij zijn modellencarrière verder lanceren. Zijn hobby’s zijn reizen, nieuwe culturen ontdekken en shoppen; en vooral: schoenen!

Lena (24)

Lena (24)

Lena (24)

Lena is een creatieve duizendpoot van half Belgische en half Congolese afkomst. Ze werkt bij een vegan kaneelrollenbakkerij en studeert graphic design. Lena doet mee aan ‘BNTM’ om een rolmodel te zijn voor mensen zoals zij, die gepest werden en onzeker waren over hun uiterlijk en identiteit. Ze wil laten zien dat schoonheid in alle vormen en maten bestaat. Lena is gepassioneerd door mode en creëert graag outfits met funky kleuren en verschillende texturen. Ze is een natuurliefhebber, dierenvriend, en veganist. Lena is klaar om de wereld te inspireren met haar veelzijdigheid en positieve boodschap.

Gilles (19)

Gilles (19)

Gilles (19)

Gilles is een eigenzinnige student schilderkunst. Daarnaast speelt hij in een band. Hij heeft geen eerdere modellenervaring maar staat te springen om daar verandering in te brengen. Zijn deelname aan het programma is een kans om zijn eigen verhaal te beginnen en anderen te inspireren om uit hun comfortzone te treden. Gilles gelooft in het belang van je eigen ding doen, ongeacht hoe extreem het kan zijn. Hij is vastbesloten om zijn eigenzinnigheid en artistieke talenten aan de wereld te laten zien.

Naomi (20)

Naomi (20)

Naomi (20)

Naomi is een twintigjarige van Eritrese afkomst. Ze studeert psychologie. Hoewel ze niet veel modellenervaring heeft, heeft ze al deelgenomen aan enkele lokale fotoshoots en shows. De reden waarom Naomi meedoet aan ‘BNTM’ is vooral om te ontdekken of ze het potentieel heeft om model te zijn en om ervaring op te doen. Ze ziet het als een stap in het verkennen van haar mogelijkheden en het ontdekken van haar eigen capaciteiten.

Jules (19)

Jules (19)

Jules (19)

Jules is een vrolijke gast uit Marseille. Hij woont ondertussen al vier jaar in België. Met een passie voor sport en een studie Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie in het vooruitzicht, is hij klaar voor nieuwe uitdagingen. Hoewel onervaren in modellenwerk, straalt Jules en is hij vastbesloten om te schitteren. Met zijn vrienden beleeft hij het leven als één groot feest. Hij is klaar om de modewereld te veroveren.

Gia (22)

Gia (22)

Gia (22)

Gia is een Belgisch-Dominicaanse sales advisor. Ze heeft al wat freelance modellenervaring. Gia’s deelname aan ‘BNTM’ komt voort uit haar passie voor modellenwerk, die ze ontdekte tijdens haar opleiding fotografie. Van ‘achter de lens’ stapte ze geleidelijk aan ‘voor de lens’ en dat voelde helemaal als haar ding. Gia beschouwt zichzelf als een echte ‘mensenpersoon’. Ze geniet van gezelschap en haalt er veel liefde uit. Als transvrouw is ze vrijwilliger bij het Roze Huis, waar ze anderen helpt bij het zetten van stappen in hun eigen verhaal. Net zoals anderen dat voor haar hebben gedaan. Gia wil zichzelf laten zien aan de wereld en anderen inspireren om hun eigen pad te volgen.

Sieme (24)

Sieme (24)

Sieme (24)

Sieme is net afgestudeerd als fotograaf. Hij heeft de afgelopen jaren enkele shoots gedaan, voornamelijk in samenwerking met de modeacademie, waar ook zijn vrienden studeren. Sieme neemt deel omdat hij recent zijn liefde voor modellenwerk ontdekte. Als fotograaf is hij voornamelijk gericht op mode en is dagelijks bezig met de mode-industrie. De geschiedenis en de hele industrie fascineren hem enorm. ‘s Avonds laat wordt hij vaak meegesleept door YouTubevideo’s, variërend van collectiereviews tot fashionweekvlogs en korte documentaires van ontwerpers. Sieme wil dan ook graag deel uitmaken van deze bruisende industrie.

Thara (18)

Thara (18)

Thara (18)

Thara is een achttienjarige studente muziek, gespecialiseerd in jazz zang. Na de zomer start ze haar rechtenstudies. Ze is half Belgisch en half Italiaans. Hoewel ze geen professionele modellenervaring heeft, deelt ze graag foto’s op haar Instagram en verkent ze zo reeds haar interesse in de fascinerende wereld van mode en fotografie. Haar deelname aan ‘BNTM’ is een kans om haar kinderdroom waar te maken en haar passie voor mode te tonen. Naast haar interesse in modellenwerk is Thara ook een getalenteerde zangeres en is ze actief op Instagram waar ze haar liefde voor zowel muziek als modellenwerk met haar volgers deelt.

Karen (22)

Karen (22)

Karen (22)

Karen heeft heel wat verschillende passies en interesses en leidt daardoor een veelzijdig leven. Naast haar studie psychologie is Karen mede-eigenaar van een biologisch voedingsbedrijfje genaamd ‘Go Guts’, dat ze samen met haar tante oprichtte. Ze richten zich hiermee op gezondheid en een gezonde darmflora. Zo verkopen ze onder andere granola en gefermenteerde groentjes om mensen bewust te maken van de positieve impact van een gezonde levensstijl. Karen is reeds actief als model. Ze heeft modellenervaring opgedaan in diverse landen, waaronder Milaan, België, Nederland, Mexico en Parijs. Karen neemt deel aan ‘BNTM’ omdat ze het als een leuke ervaring beschouwt en ze kijkt ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '