Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

'Mijn vader begreep het niet, hij vroeg aan de dokter een pilletje om mij weer gelukkig te maken.'

Jani over zijn coming-out in ‘James De Musical’: ‘Ik wist dat ik mijn ouders ongelukkig ging maken’

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Kwetsbare conversaties voeren? Dat is één van James’ specialiteiten. In zijn programma ‘James De Musical’ nodigt hij dit keer Jani Kazaltzis (42) uit om in de schijnwerpers te staan. Samen gaan ze openhartig in gesprek over Jani’s moeilijke coming-out bij het thuisfront: ‘Mijn vader vroeg aan de dokter een pilletje om mij weer gelukkig te maken.’ 

Vorige week was Natalia aan de beurt in ‘James De Musical’, waarbij haar hartsvriendin voor het eerst werd herenigd met dochtertje Bobbi-Loua. Morgen komt Jani Kazaltzis aan het woord in het programma en geeft hij aan James toe hoe moeilijk het voor hem was om thuis uit de kast te komen. En dat hebben de twee wel met elkaar gemeen.

Een open brief

Jani vertelt dat hij – net zoals James – erg veel schrik had om zijn coming-out te doen bij zijn ouders: ‘Ik wist dat ik hen ongelukkig ging maken, en dat deed ontzettend veel pijn. Mijn grootste zorg was dan ook om hen teleur te stellen, want uiteindelijk viel hun droom om oma en opa te worden ook weg’, aldus Jani.

Maar om die coming-out voor zichzelf wat makkelijker te maken, schreef hij een open brief naar zijn ouders. ‘Ik kreeg het anders niet uit mijn mond. Die brief liet ik achter op het fornuis en ik wist dat ik snel een telefoontje zou krijgen van mijn moeder. Het nieuws deed haar veel pijn, en het heeft een maand geduurd vooraleer ze het aan papa heeft verteld‘, legt hij uit. 

Mijn papa kreeg dat niet verwerkt, maar dat heb ik hem nooit kwalijk genomen.

Jani Kazaltzis

Een pilletje van de dokter

Nadat het nieuws bekend werd, ging het tussen Jani en zijn papa plots minder vlot. ‘Ik was een moederskindje, dus was ik heel bang voor de reactie van mijn papa. Daarna ging het moeilijk tussen ons twee, ik heb hem dan ook even niet meer gezien. Mijn papa kreeg dat niet verwerkt, maar dat heb ik hem nooit kwalijk genomen. Ik weet dat hij ontzettend veel van ons houdt’, speelt Jani open kaart. 

Jani kan het gelukkig een plaats geven en zag zijn vaders bezorgdheden eerder als iets positiefs: ‘Hij wilde niet dat ik ongelukkig werd omdat ik homo was. Hij is zelfs naar de dokter gegaan voor een pilletje zodat ik weer gelukkig kon worden. Ik vond dat een mooi gebaar.’ Nu kunnen we er alvast zeker van zijn dat Jani wél super gelukkig is!

Benieuwd wie de volgende musical krijgt? Kijk dan naar ‘James De musical’ elke donderdag om 20u35 op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '