Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De drie andere koppels moeten hun droomhuis onverbiddelijk achterlaten.

OMG: dit zijn de drie koppels die verder strijden om de winst in ‘Huis Gemaakt’

Evi Van Houdt

De spanning was te snijden in ‘Huis Gemaakt’ tijdens de aflevering van donderdagavond. Het was namelijk tijd voor de koppels om hun afgewerkte slaapkamers te tonen aan de jury. Een cruciaal moment, want de drie koppels met de beste kamers kregen een ticketje voor de volgende aflevering. De andere drie moesten helaas het ‘Huis Gemaakt’-avontuur verlaten.

In ‘Huis Gemaakt’ strijden er zes koppels om hun ultieme droomwoning. Herbert (29) en Cynthia (29) en Kayleigh (23) en Bavo (21) gingen aan de slag in het huis in Hasselt. Enis (36) en Ana (32) en Alice (25) en Tom (26) zetten hun tanden in het droomhuis in Antwerpen. Leonard (27) en Naomi (28) en Anouk (26) en Martin (28) gingen op hun beurt aan de slag in Aalst.

Na enkele afbraakwerken mochten de zes koppels beginnen aan hun eerste kamers: de slaapkamer. Die kamer zou meteen bepalen welke koppels mochten blijven in het huis en voor wie er een einde kwam aan het ‘Huis Gemaakt’-verhaal.

Moeilijke keuzes

Bij team Hasselt heerste er al een hele tijd spanning, aangezien beide koppels een erg gelijkaardig moodboard aan de jury hadden voorgesteld. Gelukkig lukte het hen wel om er een eigen twist aan te geven. Toch vonden Bart, Béa en Cerina het in Hasselt meteen een moeilijke keuze. Uiteindelijk besloten ze om Herbert en Cynthia naar huis te sturen. Bavo en Kayleigh blijven dus in the running en zijn door het dolle heen: ‘We willen hier echt aan onze familie beginnen!’

huis gemaakt kayleigh en bavo
© VTM

Ook in Aalst bleek het geen gemakkelijke keuze te zijn voor de juryleden. De afwerking van beide slaapkamers was ondermaats en moet écht beter naar de toekomst toe. Uiteindelijk koos de jury voor Anouk en Martin als winnend koppel, met hun ombre zonsondergang als eyecatcher.

huis gemaakt anouk en martin
© VTM

Tot slot werd er ook in Antwerpen één koppel erg blij gemaakt. Ana en Enis sleepten de overwinning in de wacht met hun kinderkamer, al proefde die toch ook bitter. Ze waren doorheen het programma erg goed bevriend geraakt met Alice en Tom. Ze hebben er niet alleen twee vrienden aan overgehouden, maar ook fervente supporters. ‘Nu kan je maken dat je wint hé’, lacht Alice.

huis gemaakt ana en enis
© VTM

Sprint naar de eindmeet

Voor de drie overblijvende koppels wordt het nu écht spannend, want maar één van hen wint uiteindelijk hun droomhuis. En de volgende aartsmoeilijke opdracht staat al voor de deur: de renovatie van de woonkamer.

‘Huis Gemaakt’ zie je elke dinsdag en donderdag om 20u35 op VTM en via VTMGO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '