Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play

‘Er is te veel concurrentie.’

Voorlopig geen vierde seizoen voor ‘Dancing with the Stars’

Geen goed nieuws voor de ‘Dancing with the Stars’-fans, want dit jaar zal er geen nieuw seizoen komen van het populaire dansprogramma. Er zijn volgens Play te veel gelijkaardige programma’s en er moesten keuzes gemaakt worden op vlak van budget.

Hoewel het derde seizoen van ‘Dancing with the Stars’ een gigantisch succes was, heeft Play4 nu laten weten aan Het Laatste Nieuws dat er geen nieuw seizoen aankomt. Althans toch niet dit jaar, de zender laat de deur wel op een kier staan voor een nieuw seizoen in 2024.

Concurrentie

Met ‘The Greatest Dancer’, dat vorige week zaterdag begon op Eén, en ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM lijkt het aanbod volgens Annick Bongers, programmadirecteur bij SBS, allemaal wat te veel op elkaar. ‘Na het fantastische derde seizoen willen we de lat even hoog leggen. En met al het huidige dansgeweld op tv lijkt die markt net even verzadigd dit jaar’, vertelt Bongers.

Eigen koers zetten

Play wil dit jaar dan ook op andere programma’s inzetten. Dat doen ze onder andere met ‘James De Musical’ en het gloednieuwe muziekprogramma ‘Tulpen Uit Antwerpen’. ‘We kiezen er bewust voor om ‘Dancing with the Stars’ nu niet te vernieuwen. We willen graag onze eigen koers zetten dit jaar’, vertelt Bongers. Ze benadrukt ook dat ‘Dancing with the Stars’ on hold staat en een toekomstig seizoen dus niet volledig uitgesloten wordt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '